XBLOG logo @2x

Xiaomi Mi A2: Επίσημα με Android One και κάμερες που εντυπωσιάζουν

Το νέο Xiaomi Mi A2 ανακοινώθηκε επίσημα και τηρεί όλες τις προϋποθέσεις για να συνεχίσει την πετυχημένη πορεία του Mi A1. Πρόκειται για ένα smartphone μεσαίας κατηγορίας σε πολύ καλή τιμή, το οποίο προσφέρει στον χρήστη λειτουργίες και χαρακτηριστικά που συναντάμε συνήθως σε πολύ ακριβότερα μοντέλα.

Η νέα Android One συσκευή διαθέτει IPS LCD οθόνη με ανάλυση 1080×2160 pixel και προστασία Gorilla Glass 5, αναλογία οθόνης 18:9 και είναι 12% μεγαλύτερη συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο Mi A1. Κάτω από αυτή βρίσκεται ο οκταπύρηνος Snapdragon 660, με την κινέζικη εταιρία να δίνει δύο επιλογές, η μια με 4GB μνήμη RAM και 32GB αποθηκευτικό χώρο και η δεύτερη με 6GB μνήμη RAM και 64GB ή 128GB εσωτερικού χώρου αποθήκευσης. Κάτι που προκαλεί εντύπωση είναι η κίνηση της Xiaomi να μην το εξοπλίσει με υποδοχή για κάρτες microSD.

Η εταιρία ωστόσο έριξε σημαντικό βάρος για να βελτιώσει το κομμάτι της κάμερας. Έτσι έχουμε κύρια διπλή κάμερα σε κάθετη διάταξη, αποτελούμενη από φακούς στα 20MP (Sony IMX376) και στα 12MP (Sony IMX486) αμφότεροι με κλείστρο f/1.75. Οι νέες κάμερες αποδίδουν πολύ καλύτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και δίνουν την δυνατότητα στον χρήστη να επιλέξει ποιον από τους δύο φακούς μπορεί να χρησιμοποιήσει ανάλογα το τοπίο. Η εμπρόσθια κάμερα είναι στα 20MP (Sony IMX376) με λειτουργία Portrait και Τεχνητή Νοημοσύνη για αναγνώριση του αντικειμένου και διαχωρισμό από το εκάστοτε φόντο.

Το Xiaomi Mi A2 τρέχει το Android 8.1 Oreo (Android One), ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στην πλάτη της συσκευής και η μπαταρία της είναι χωρητικότητας 3000mAh. Η υποδοχή ακουστικών 3.5mm απουσιάζει.

Θα κυκλοφορήσει ευρέως με αρχική τιμή 250 ευρώ.

xiaomi mi a2 black

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.