XBLOG logo @2x

Η NASA επιστρέφει στο φεγγάρι με το πρόγραμμα Artemis

Η NASA ανακοίνωσε την Δευτέρα 13 Μαΐου ότι σκοπεύει να στείλει ξανά ανθρώπους στο φεγγάρι μέχρι το 2024. Το πρόγραμμα ονομάζεται Artemis και διαδέχεται το πρόγραμμα Apollo που χάρη σε αυτό η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ κατάφερε να στείλει τους πρώτους ανθρώπους στο φεγγάρι τις δεκατιές του ’60 και του ’70.

Το πρόγραμμα πήρε το όνομά του από την Θεά Άρτεμις η οποία ήταν η δίδυμη αδερφή του Απόλλωνα, βασίλισσα των βουνών και των δασών, θεά του κυνηγιού και προστάτιδα των μικρών παιδιών και ζώων.

Με το πρόγραμμα Artemis η NASA σκοπεύει να στείλει την πρώτη γυναίκα στο φεγγάρι μαζί με έναν άντρα αστροναύτη. Η ανακοίνωση του προγράμματος έγινε αμέσως μετά την αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θα αυξήσει τον ετήσιο προϋπολογισμό της διαστημικής υπηρεσίας κατά $1.6 δισεκατομμύρια με σκοπό να στείλουν για άλλη μια φορά ανθρώπους στη Σελήνη.

[irp][/irp]

«Πιστεύω ότι είναι πολύ ωραίο που 50 χρόνια μετά το Apollo, το πρόγραμμα Artemis θα στείλει τον επόμενο άντρα και την πρώτη γυναίκα στο φεγγάρι,» είπε ο διευθυντής της NASA, Jim Bridenstine. «Έχω μια κόρη που είναι 11 χρονών, και θέλω να είναι σε θέση να δει τον εαυτό της στον ίδιο ρόλο με τις επόμενες γυναίκες που θα πάνε στη Σελήνη,» πρόσθεσε ο ίδιος.

Το πρόγραμμα Artemis είναι ακόμα στα πρώτα του στάδια. Η NASA θα πρέπει να αναπτύξει νέα μηχανήματα, όπως κάψουλες προσγείωσης, και ίσως νέο πύραυλο, αφού ο πύραυλος που αναπτύσσουν αυτή τη περίοδο για το βαθύ διάστημα δεν έχουν δοκιμαστεί με ανθρώπους ακόμα. Επιπλέον ο προϋπολογισμός για το πρόγραμμα θα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκέσσο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.