XBLOG logo @2x

Να αγοράσω το λευκό iPhone 4 ή να περιμένω το iPhone 5;

Γράφει ο Μιχάλης Μίχαλος

Το νέο iPhone 4 σε λευκό χρώμα είναι εδώ. Το iPhone 5, όμως, δεν είναι. Η ερωτήση, λοιπόν, για τους χρήστες είναι η εξής: Να αγοράσω τώρα το iPhone 4 ή να περιμένω για το iPhone 5 (η το iPhone 4GS όπως κάποιοι θέλουν να βαφτίζεται);

Το λευκό iPhone 4 ανακοινώθηκε στο WWDC 2010 τον περασμένο Ιούνιο, αλλά, για ένα σωρό λόγους που έχουν να κάνουν κυρίως με την κατασκευή της συσκευής, δεν κατάφερε να βγει στα ράφια μέχρι πρόσφατα, όσο αληθινοί κι αν είναι οι λόγοι που δημοσιεύτηκαν. Αυτό σημαίνει πως η συσκευή αυτή δεν έχει καμία διαφορά με το 10 -περίπου- μηνών μαύρο iPhone 4 που εξακολουθεί να είναι ένα από τα κορυφαία smartphone της αγοράς.

Συμπέρασμα; Δεν μιλάμε για νέα συσκευή αλλά για νέο χρώμα.

Από την άλλη, όλοι περιμένουν την κυκλοφορία του iPhone 5 τον επόμενο μήνα, γιατί αυτή είναι η τακτική που ακολουθεί η Apple τα τελευταία 4 χρόνια με τα iPhone.

Η κίνηση όμως της Apple να κυκλοφορήσει το λευκό iPhone 4 στην αγορά τόσο νωρίς σημαίνει ότι η παρουσίαση του iPhone 5 μάλλον θα γίνει μετά το καλοκαίρι, μάλλον Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη. Κανείς δεν ξέρει επίσης κάτι σίγουρο και για τα σωθηκά της νέας συσκευής, κάποιοι λένε για την ίδια εμφάνιση, αλλά με Α5 επεξεργαστή, ίσως μια βελτιωμένη κάμερα, ίσως έναν ολικό εξωτερικό επανασχεδιασμό και πολλά άλλα.

Γιατί να περιμένω λοιπόν το iPhone 5 και δεν παίρνω το λευκό iPhone 4 τώρα;

Γιατί το iPhone 5 θα αργήσει μάλλον. Η Apple κυκλοφόρησε μια συσκευή 10 μήνες μετά την ανακοίνωσή της και 2 μήνες πριν την ανακοίνωση του iPhone επόμενης γενιάς. Αυτό σημαίνει ότι η Apple θέλει να κερδίσει χρόνο, που με το λευκό iPhone 4 σίγουρα θα κρατήσει της πωλήσεις της σε υψηλά επίπεδα όπως τώρα. Επιπλέον, είναι σχεδόν σίγουρο, ότι το WWDC 2011 θα περιέχει μόνο software ανακοινώσεις και όχι hardware.

Γιατί δεν θα χρειαστεί να περιμένεις. Το κακό με την Apple είναι πως κάθε φορά που ανακοινώνει κάτι νέο, είναι σίγουρο ότι θα περιμένεις σε ουρές, ώρες και μέρες για να αποκτήσεις αυτό που θέλεις. Τώρα, μπορείς να πας σε οποιοδήποτε κατάστημα και να αγοράσεις το λευκό iPhone 4 άμεσα ή με παραγγελία που πάλι δεν θα χρειαστεί να περιμένεις λόγω μη διαθεσιμότητας αλλά για να παραλάβει το κατάστημα stock.

Γιατί ο φόβος και ο τρόμος του death grip ξεπεράστηκε. Διαβάσαμε άρθρα, είδαμε video και φωτογραφίες από το death grip όταν πρωτοκυκλοφόρησε το iPhone 4. Αν ρωτούσες κάποιον για το iPhone 4 θα σου έλεγε δεν το παίρνω γιατί δεν πιάνει καλό σήμα. Ας είμαστε ρεαλιστές, αυτό δεν εμπόδισε σε καμία περίπτωση το iPhone 4 να ανέβει πολύ ψηλά στις πωλήσεις.

Αξεσουάρ για iPhone 4. Όταν πρωτοβγήκε η συσκευή στην αγορά, τα αξεσουάρ του iPhone 4 ήταν λίγα και πανάκριβα. Τώρα, μετά από τόσους μήνες κυκλοφορίας υπάρχει μεγάλη ποικιλία και φυσικά σε λογικές τιμές.

Συμπέρασμα

Σχεδόν πάντα θα υπάρχει ένα καλύτερο μοντέλο. Μπορεί να μην είναι σε 2 μήνες αλλά σε 6. Όποιος μπορεί να αντέξει το γεγονός ότι τα Χριστούγεννα λογικά θα κυκλοφορεί το iPhone 5 και το iPhone 4 θα είναι «παλιό» τότε ας προχωρήσει στην αγορά του iPhone 4.

Αν πάλι είστε… ερωτευμένοι με τα μηλαράκια και είστε από αυτούς που περιμένουν στις ουρές όταν η Apple βγάζει νέα συσκευή, τότε σίγουρα θα πρέπει να περιμένετε το iPhone 5.

Πάντως είναι γεγονός ότι παρά την υψηλή του τιμή, το iPhone 4 είναι ένα smartphone που αποκτήθηκε από τον μέσο χρήστη που ίσως δεν είχε ποτέ πριν iPhone, αλλά και την ανάγκη να χρησιμοποιήσει όλα τα καλούδια του 4.

Εσείς όμως, τι λέτε; Θα περιμένατε το iPhone 5 ή θα προχωρήσετε στην αγορά του iPhone 4;

[photo]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.