XBLOG logo @2x

Κλάπηκαν 150 εκατομμύρια λογαριασμοί από την υπηρεσία MyFitnessPal

Η MyFitnessPal, που έχει εξαγοραστεί από την Under Armour, ανακοίνωσε ότι τον Φεβρουάριο ένας «μη εξουσιοδοτημένος τρίτος» έκλεψε τα δεδομένα ~150 εκατομμυρίων χρηστών. Η εταιρία αναφέρει ότι έμαθε για τη κλοπή στις 25 Μαρτίου και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην συμβεί ξανά.

Αν χρησιμοποιείτε το MyFitnessPal τότε πιθανότατα σας έχουν κλέψει το username, την διεύθυνση email και τον κωδικό πρόσβασης. Ευτυχώς οι κωδικοί είναι κρυπτογραφημένοι με το λογισμικό bcrypt, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να τους διαβάσει αυτός που τους έκλεψε.

Η εταιρία αναφέρει ότι ειδοποιεί τους χρήστες για την παραβίαση και τους πληροφορεί για το πως να προστατεύσουν τα δεδομένα τους, θα απαιτήσουν απ’ όλους να αλλάξουν άμεσα τους κωδικούς, θα συνεχίσουν να ελέγχουν για ύποπτη δραστηριότητα σε συνεργασία με τις αρχές και θα βελτιώσουν τα συστήματά τους για να ανιχνεύουν και να αποτρέπουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στις πληροφορίες των χρηστών.

Εμείς σας προτείνουμε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβαση και στις υπόλοιπες υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε αν έχετε έναν κοινό κωδικό για όλα, και όσο θα το κάνετε αυτό να ελέγχετε και για ύποπτη δραστηριότητα στους συγκεκριμένους λογαριασμούς.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.