XBLOG logo @2x

Motorola RAZR 2019: Έρχεται με ημερομηνία λήξης;

Τα foldable κινητά είναι ακόμα στο πρώιμο στάδιο της ανάπτυξής τους και αυτό φαίνεται με τη πρώτη ματιά – κανένα δεν είναι τόσο στιλάτο όσο ένα Galaxy S10 ή ένα iPhone 11 Pro. Όπως και με κάθε «πρώτη φουρνιά» προϊόντων, έτσι και τα foldable smartphones έρχονται με διάφορα προβλήματα. Το Flexpai έχει κακογραμμένο λογισμικό και δεν είναι άνετο για καθημερινή χρήση, το Galaxy Fold είχε ένα δύσκολο ξεκίνημα με την ευαίσθητη οθόνη του και το Motorola RAZR 2019 τώρα φαίνεται να έχει πρόβλημα με το μηχανισμό που επιτρέπει στην οθόνη να διπλώνει.

Αυτό αποδεικνύεται από την ανεξάρτητη δοκιμή που πραγματοποίησε live το CNET στο YouTube χρησιμοποιώντας το “ρομποτάκι” Foldbot, κατασκευής SquareTrade, που δοκίμασε την αντοχή του Motorola RAZR 2019 ανοιγοκλείνοντάς το για περίπου 4 ώρες. Αυτή η δοκιμή πραγματοποιήθηκε για να προσομοιώσουν τη μακροχρόνια χρήση του κινητού.

Πέρσι, το CNET έβαλε το Galaxy Fold στο Foldbot και για 12 ώρες το ανοιγόκλεινε συνεχώς. Μετά από 119.380 αναδιπλώσεις, η οθόνη του Fold χάλασε, ενώ ο μεντεσές δούλευε κανονικά. Σήμερα είχε σήμερα και το Motorola RAZR 2019, που βγαίνει σύντομα στην αγορά, και τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά: ο μηχανισμός άρχισε να χαλάει μετά από 4 ώρες στη μηχανή και 27.218 αναδιπλώσεις. Συγκεκριμένα άρχισε να κάνει θόρυβο, παρουσίασε αυξημένη αντίσταση στην αναδίπλωση και δεν διπλώνει σωστά. Σε αντίθεση με το Fold, η οθόνη του RAZR λειτουργούσε κανονικά πριν χαλάσει ο μεντεσές.

Σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2017, ο μέσος -Αμερικανός- χρήστης ελέγχει το smartphone του 80 φορές την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι το Motorola RAZR 2019 θα παρουσιάσει προβλήματα μετά από περίπου έναν χρόνο χρήσης, ενώ το Galaxy Fold μπορεί να λειτουργεί σωστά για περίπου τέσσερα χρόνια.

Η δοκιμή του Motorola RAZR 2019

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.