XBLOG logo @2x

Microsoft: Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τον Chrome για να σώσετε μπαταρία

Άμα χρησιμοποιείτε τον browser Chrome της Google καταναλώνετε πολλή μπαταρία από τη συσκευή σας χωρίς λόγο, λέει η Microsoft, και είναι αλήθεια. Η Google έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα του Chrome σχετικά με την ενέργεια που χρειάζεται και έχει υποσχεθεί λύσεις, ωστόσο αυτές οι λύσεις δεν έχουν εφαρμοστεί στις σταθερές εκδόσεις του φυλλομετρητή για όλο τον κόσμο.

Η Microsoft εκμεταλλεύεται τώρα την «αχίλλειο πτέρνα» του Google Chrome για να προωθήσει τον καινούργιο browser Edge που ανέπτυξε για τα Windows 10 και τις μελλοντικές εκδόσεις των λειτουργικών της συστημάτων. Η Microsoft δημιούργησε δύο δοκιμές για να μετρήσει την ενεργειακή κατανάλωση των φυλλομετρητών: το πρώτο είναι ένα test σε ελεγχόμενο περιβάλλον εργαστηρίου που μετράει την τυπική συμπεριφορά σε δημοφιλή sites, ενώ το δεύτερο πείραμα μετράει πόσο διαρκεί μια μεγάλη μετάδοση HD βίντεο. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Chrome διήρκησε τέσσερις ώρες και 19 λεπτά στο streaming test, σε αντίθεση με τον Edge που κράτησε εφτά ώρες και 22 λεπτά.

Οι εργαστηριακές δοκιμές της Microsoft δείχνουν ότι οι Chrome, Opera και Firefox καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από τον Edge σε μια αυτοματοποιημένη ρουτίνα η οποία περιλαμβάνει άνοιγμα sites, περιήγηση σε άρθρα, προβολή βίντεο και άνοιγμα νέων καρτελών. Στη συνέχεια, η αμερικάνικη εταιρία δημοσίευσε συγκεντρωτικά δεδομένα τηλεμετρίας από εκατομμύρια υπολογιστές με Windows 10 που δείχνουν ότι ο Edge και ο Firefox είναι λιγότερο ενεργοβόροι από τον από τον Google Chrome.

Microsoft Edge Google Chrome test

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.