XBLOG logo @2x

Η «Μηχανή του Χρόνου» μας μεταφέρει στην οθωμανική Αθήνα

Η «Μηχανή του Χρόνου» συνεχίζει το ταξίδι της στο παρελθόν με το νέο επεισόδιο «Η οθωμανική Αθήνα». Μια αναδρομή στο «χτες», μέσα από την έρευνα και την επιμέλεια του Χρίστου Βασιλόπουλου, που ρίχνει φως σε καίριες πτυχές της εποχής, όπως τη ζωή στην Αθήνα μετά την κατάλυσή της από τους Οθωμανούς το 1456, τα προνόμια που πρόσφερε ο σουλτάνος στους Αθηναίους καθώς και τη στάση του απέναντι στην Εκκλησία (Δευτέρα 15/1, 21.00).

Η σειρά ντοκιμαντέρ Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας, σε παραγωγή COSMOTE TV, συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα (Τετάρτη 17/1, 21.00) με «πρωταγωνίστρια» την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Σε αυτό το επεισόδιο μεταφερόμαστε στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος, όπου τα πανεπιστήμια ήταν ένα μέσο για την απόδειξη της συνέχειας της ελληνικότητας ανά τους αιώνες. Οι Τέχνες ήταν ο θεμέλιος λίθος αυτής της προσπάθειας κι η ίδρυση της Σχολής Καλών Τεχνών, η πραγμάτωσή της.

COSMOTE HISTORY - Η Ελεύθερη Πτήση

Η Βρετανίδα ηθοποιός κι ακτιβίστρια Τζοάνα Λάμλεϊ ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και εξερευνά τον αρχαίο αλλά και τον σύγχρονο πολιτισμό, μέσα από τη σειρά ντοκιμαντέρ Η ελληνική Οδύσσεια της Τζοάνα Λάμλεϊ. Στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς, με τίτλο Στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, η Τζοάνα φτάνει στην Κέρκυρα, όπου ανακαλύπτει τις πολιτιστικές επιρροές των Βρετανών κατακτητών, ενώ στη συνέχεια επισκέπτεται περιοχές της βόρειας Ελλάδας (Παρασκευή 12/1, 21.00).

To αφιέρωμα του COSMOTE HISTORY «Έλληνες Ζωγράφοι» φιλοξενεί την Κυριακή 14/1 στις 21.00 το ντοκιμαντέρ Η ελεύθερη πτήση του Αλέξη Ακριθάκη για τη ζωή, το έργο και τα πάθη του μεγάλου ζωγράφου. Με το μότο «Vive la fuite» ο ρομαντικός και αντισυμβατικός καλλιτέχνης πέρασε την πιο δημιουργική του περίοδο στο Βερολίνο.


Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.