XBLOG logo @2x

Η Microsoft ανακοίνωσε την νέα έκδοση Windows 10 Creators Update

Η Microsoft σε προγραμματισμένη εκδήλωση στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε την νέα έκδοση Windows 10 Creators Update για το διάσημο λειτουργικό της σύστημα. Η παρουσίαση της νέας έκδοσης έγινε παράλληλα με την ανακοίνωση του Surface Studio, ένα καινοτόμο All-in-One PC έτοιμο να τα βάλει με τα iMac, και του Surface Book i7 που απέκτησε ακόμα περισσότερη δύναμη.

Όπως καταλαβαίνετε και από το όνομα, το Windows 10 Creators Update φέρνει χαρακτηριστικά που θα ευνοήσουν κυρίως τους σχεδιαστές, επομένως οι περισσότεροι χρήστες δεν θα παρατηρήσουν μεγάλες διαφορές.

Η Microsoft έδωσε μεγάλος βάρος στις 3D δυνατότητες του λειτουργικού και παρουσίασε δύο εφαρμογές: το Capture 3D που επιτρέπει στους χρήστες να σκανάρουν αντικείμενα σε full 3D, στη συνέχεια να τα μετατρέψουν και να τα αποθηκεύσουν σε φορμάτ που μπορεί εύκολα να εκτυπωθεί σε 3D, και τη νέα έκδοση του Paint που μπορεί να επεξεργαστεί τα αντικείμενα που σκάναρε το Capture 3D. Η Ζωγραφική έχει επίσης αναβαθμιστεί για να αποκτήσει περισσότερα εργαλεία.

Η αμερικάνικη εταιρία παρουσίασε επίσης και ένα νέο χαρακτηριστικό που θα εκτιμήσουν οι gamers. Οι gamers με το Windows 10 Creators Update θα μπορούν να μεταδίδουν ζωντανά βίντεο από τα παιχνίδια του Xbox που παίζουν, απλά πατώντας το κουμπί των Windows και το «G». Το Xbox Live θα ειδοποιήσει αυτόματα όλους τους φίλους σας ότι ξεκίνησε το streaming.

Τέλος, η Microsoft δούλεψε για να κάνει την επικοινωνία των χρηστών ευκολότερη. Στη νέα έκδοση των Windows θα εμφανίζονται οι επαφές σας στο Skype στη μπάρα εργασιών και θα μπορείτε να συνομιλείτε χωρίς να ανοίγετε το Skype ή να αλλάζετε εφαρμογές – σαν το Chat Heads του Messenger για Android.

Το Windows 10 Creators Update θα κυκλοφορήσει δωρεάν σε περισσότερα από 400 εκατομμύρια PC την άνοιξη του 2017. Όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Windows Insider θα μπορούν να κατεβάζουν τις beta εκδόσεις από την επόμενη εβδομάδα.


Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.