XBLOG logo @2x

Η Microsoft μηνύει την κυβέρνηση των Η.Π.Α.

Μετά το ‘ιστορικό’ όχι της Apple στο FBI φαίνεται ότι ευαισθητοποιήθηκε και η Microsoft κάνοντας μήνυση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η Microsoft κατέθεσε μήνυση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Δυτικής Περιφέρειας της Washington υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση παραβιάζει το αμερικανικό σύνταγμα, εμποδίζοντας την ίδια από το να ενημερώνει τους πελάτες της για τα αιτήματα της κυβέρνησης που αφορούν τη πρόσβαση στα δεδομένα των πελατών, συμπεριλαμβανομένων και των emails που έχουν αποστείλει.

Ο αμερικάνικος κολοσσός αναφέρει ότι η κίνηση αυτή της κυβέρνησης αντιτίθεται στη τέταρτη τροπολογία του Συντάγματος που λέει ότι οι πολίτες και οι επιχειρήσουν έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν αν η κυβέρνηση θέλει να έχει πρόσβαση σε πράγματα που τους ανήκουν. Το γεγονός ότι οι πολίτες μεταφέρουν τα προσωπικά τους δεδομένα από φυσικές αποθήκες στο cloud δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπουν τα δικαιώματά τους, αναφέρει η εταιρία στη μήνυση. Συμπληρώνει ότι «η κυβέρνηση έχει εκμεταλλευτεί τη μετάβαση στο cloud computing ως μέσο επέκτασης της εξουσίας της και να διεξάγει μυστικές έρευνες.»

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.