XBLOG logo @2x

H Microsoft κατέστρεψε το Skype, αλλά άρχισε να ακούει τον κόσμο

Πρόσφατα η Microsoft κυκλοφόρησε την επανασχεδιασμένη έκδοση του Skype η οποία τώρα μοιάζει με το Snapchat. Σε κάτι τέτοια πράγματα υπάρχουν δύο πιθανότητες: είτε ο κόσμος θα αγαπήσει την αλλαγή είτε θα την μισήσει. Δυστυχώς για την Microsoft, οι αλλαγές δεν ήταν ευπρόσδεκτες στο Skype.

Υπενθυμίζουμε ότι η νέα έκδοση του Skype διαθέτει Stories όπως το Messenger/Snapchat, ο χρήστης μπορεί να απαντήσει σε Stories με αντιδράσεις ή να βάλει stickers, και προστέθηκαν πρόσθετα που επιτρέπουν στους χρηστές να ψάχνουν για διάφορες πληροφορίες. Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι μεταλλάχτηκε από εφαρμογή για video chatting σε πλήρης εφαρμογή επικοινωνίας.

Για τον κόσμο, όμως, το Skype και το Messenger/Snapchat είναι δύο ξεχωριστές εφαρμογές επικοινωνίας. Για αυτό το λόγο έριξαν την βαθμολογία του από το 3.5/5 σε 1/5 σε ορισμένες περιοχές στο App Store. Η Microsoft γνωρίζει για τις αρνητικές αντιδράσεις των χρηστών και αποφάσισε να επαναφέρει μερικά από τα παλιά χαρακτηριστικά στη τελευταία έκδοσή του.

Microsoft Skype Status and Share

Πιο αναλυτικά, στη τελευταία έκδοση της εφαρμογής, η Microsoft έφερε πίσω χαρακτηριστικά όπως την κατάσταση του χρήστη και τις ενσωματωμένες επιλογές διαμοιρασμού. Η εταιρία αναφέρει επίσης ότι βελτίωσε το γραφικό περιβάλλον, τόσο εμφανισιακά όσο και λειτουργικά. Όχι μόνο υπάρχουν περισσότερα θέματα τώρα, αλλά μπορείτε να διαγράψετε επαφές και συνομιλίες και να περιηγηθείτε σε άλλα μενού ενώ είστε σε κλήση.

Οι χρήστες αναφέρουν πως αυτή «είναι η χειρότερη αναβάθμιση της εφαρμογής» και ότι «δεν θυμίζει με το Skype». Δυστυχώς το νέο γραφικό περιβάλλον δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα αλλά η Microsoft κατάλαβε ότι το Skype πρέπει να παραμείνει “Skype”.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.