XBLOG logo @2x

Η Microsoft αφαιρεί το ραδιόφωνο από όλα τα Windows Phone

Αγαπάτε τα Windows Phone επειδή είναι διαφορετικά, και σε αντίθεση με ναυαρχίδες από άλλες εταιρίες, έχουν ραδιόφωνο; Λοιπόν, σύντομα ούτε αυτά θα έχουν επίσημα ράδιο.

Ο Program Manager της ομάδας Windows Insider Engineering στη Microsoft αποκάλυψε στο Twitter ότι η εταιρία πρόκειται να αφαιρέσει την προ-εγκατεστημένη εφαρμογή ραδιοφώνου, “ξηλώνοντας” έτσι ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό που είχαν από την αρχή τα Windows Phone. Δυστυχώς δεν είναι κάτι προσωρινό, όπως όταν κυκλοφόρησε η έκδοση Windows Phone 8 και δεν είχε ράδιο για λίγο καιρό επειδή δεν είχε ολοκληρωθεί η ανάπτυξη της εφαρμογής, αλλά οριστικό.

Η Microsoft έχει ήδη αφαιρέσει την εφαρμογή της από τη τελευταία δοκιμαστική έκδοση του Windows 10 Mobile και όταν η ενημέρωση Anniversary Update κυκλοφορήσει σε όλους (από το καλοκαίρι και μετά) η εφαρμογή θα αφαιρεθεί από όλα τα κινητά.

Ο Program Manager απαντώντας στις ερωτήσεις του κοινού είπε ότι οι drivers δεν αφαιρούνται, μόνο η εφαρμογή. Για αυτό το λόγοι οι χρήστες μόλις λάβουν την ενημέρωση Anniversary Update θα πρέπει να κατεβάσουν από το Windows Store μια εφαρμογή τρίτων προγραμματιστών για να συνεχίσουν να ακούνε ραδιόφωνο. Αυτές οι εφαρμογές συνήθως είναι δωρεάν με διαφημίσεις ή κοστίζουν 1-2€ για την απόκτησή τους.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.