XBLOG logo @2x

Η Microsoft σταματάει τις αναβαθμίσεις στα PC με Intel Atom Clover Trail CPU

Microsoft Windows 10 S Set up School PCs
Παράδειγμα

Η Microsoft δεν θα προσφέρει την αναβάθμιση Windows 10 Creators Update στους υπολογιστές με επεξεργαστές Intel Atom Clover Trail. Ενώ πολλές συσκευές που κυκλοφόρησαν με Windows 8 έλαβαν δωρεάν αναβάθμιση στα 10 για να μείνουν ενημερωμένες, οι αναβαθμίσεις σε νεότερες εκδόσεις των Windows σταματούν επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμοι συμβατοί drivers.

Την είδηση έχει επιβεβαιώσει η Microsoft, η οποία δήλωσε ότι τα PC θα συνεχίσουν να λαμβάνουν -μικρές- ενημερώσεις που λύνουν θέματα ασφαλείας μέχρι τον Ιανουάριο του 2023.

«Απαιτείται επιπρόσθετη υποστήριξη hardware για να παρέχεται η καλύτερη δυνατή εμπειρία όταν αναβαθμιστείτε στη τελευταία έκδοση των Windows 10, το Windows 10 Creators Update,» εξηγεί εκπρόσωπος της Microsoft. «Ωστόσο, αυτά τα συστήματα δεν υποστηρίζονται πλέον από την Intel (End of Interactive Support), και χωρίς την απαραίτητη υποστήριξη για τους drivers, ίσως είναι αδύνατο να δοθεί το Windows 10 Creators Update χωρίς να επηρεαστούν οι επιδόσεις.»

Οι επεξεργαστές Atom της Intel υποτίθεται θα πρόσφεραν βελτιωμένη αυτονομία σε μικρότερα και φθηνότερα υβριδικά tablet / laptop με Windows 8.1. Στη πράξη, δυστυχώς, αυτές οι συσκευές είχαν μέτριες προς κακές επιδόσεις και οι καταναλωτές στράφηκαν σε λύσεις με Core επεξεργαστές. Σιγά-σιγά η Intel διαπίστωσε ότι οι Atom δεν είχαν ζήτηση και τους εγκατέλειψε πέρσι.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.