XBLOG logo @2x

Η Microsoft κλείνει το κοινωνικό δίκτυό της

Η Microsoft τερματίζει τη λειτουργία του So.cl, ενός πειραματικού κοινωνικού δικτύου που λανσαρίστηκε από το ερευνητικό τμήμα FUSE Labs της εταιρίας. Σε περίπτωση που δεν το θυμάστε, το δίκτυο αυτό δεν είχε σχεδιαστεί για να ανταγωνιστεί το Facebook ή το Twitter. Αντιθέτως, επέτρεπε την σύνδεση με το Facebook και έδινε τη δυνατότητα στον χρήστη να μοιραστεί, να αναζητήσει και να σχολιάσει κολάζ φωτογραφιών.

Το So.cl λανσαρίστηκε το 2011, όταν ο καθένας δημιουργούσε το δικό του κοινωνικό δίκτυο για να ανταγωνιστεί το Facebook (ακόμα και η Google ανακοίνωσε τότε το Google+). Το site αρχικά στόχευε μαθητές Πανεπιστημίων και αργότερα άνοιξε τις πόρτες του για το ευρύτερο κοινό. Η εμφάνισή του βασιζόταν στο “Metro” design που είχε χρησιμοποιήσει η Microsoft για τα Windows 8 στα κινητά και στους υπολογιστές.


Διαβάστε επίσης: Kim Dotcom: Τα Windows είναι spyware της CIA, η CIA κατασκόπευε τον Trump 24/7


Όπως και το Metro UI, όμως, κανείς δεν το χρησιμοποίησε αφού δεν ήταν ξεκάθαρο για ποιους προοριζόταν και γιατί να αφήσουν τα πιο διαδεδομένα δίκτυα για το So.cl. Το So.cl κατέληξε ένα site για διαμοιρασμό και συζήτηση διαφόρων πραγμάτων που έβρισκες στο Διαδίκτυο. Το So.cl ήταν καταδικασμένο να αποτύχει επειδή του έλειπαν βασικά χαρακτηριστικά, όπως ανέβασμα φωτογραφιών.

Η Microsoft θα τερματίσει το So.cl στις 15 Μαρτίου.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.