XBLOG logo @2x

Mercedes-Benz X-CLASS: Το πολυτελές pick-up για extreme καταστάσεις

Mercedes-Benz X-CLASS, το Stylish Explorer (δεξιά) και το Powerful Adventurer (αριστερά)

Η Mercedes-Benz παρουσίασε το νέο πολυτελές pick-up φορτηγό που αποκαλεί X-CLASS. Το μεσαίου μεγέθους φορτηγό διαθέτει υψηλής ροπής V6 κινητήρα και πρόκειται να βγει στις αγορές της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής στα τέλη του 2017.

«Με το Mercedes-Benz pickup θα κλείσουμε ένα από τα τελευταία μας κενά στο χαρτοφυλάκιό μας,» δήλωσε ο CEO της Daimler, Dieter Zetsche, στον τύπο. «Το X-CLASS θα θέσει νέα πρότυπα σε έναν αναπτυσσόμενο τομέα.»

Το Mercedes-Benz X-CLASS θυμίζει τα υπόλοιπα μοντέλα της Mercedes-Benz και έρχεται σε δύο εκδόσεις: το Powerful Adventurer για off-road αποδράσεις επειδή είναι ψηλότερο, έχει επιπλέον προστασία στους τροχούς, ένα ηλεκτρικό βαρούλκο στο μπροστινό μέρος και μεταλλικό γάντζο στο πίσω μέρος, και το Stylish Explorer που θυμίζει SUV, με απλούστερο design και 22-ιντσών τροχούς. Φυσικά, και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν την τεχνολογία και των υπόλοιπων Mercedes, όπως μια κεντρική οθόνη αφής “παρόμοια με ένα smartphone”.

Η εταιρία αναφέρει ότι οι οδηγοί φορτηγών δεν ψάχνουν οχήματα μόνο για δουλειά πλέον. Θέλουν ένα αμάξι που μπορούν να πάρουν και για τη δουλειά τους και για προσωπική χρήση. Πιθανοί πελάτες, σύμφωνα με την Mercedes-Βenz, περιλαμβάνουν “οικογένειες με ενεργό τρόπο ζωής και μια συγγένεια με τα premium προϊόντα,” και “επιτυχημένους ανθρώπους που τους αρέσουν οι περιπέτειες και ζουν σε ένα αστικό περιβάλλον.” Με απλά λόγια: πλούσιοι άνθρωποι.

Το Mercedes-Benz X-CLASS μπορεί να κουβαλήσει φορτίο 1.1 τόνου και να ρυμουλκήσει 3.5 τόνους.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.