XBLOG logo @2x

Οι μεγιστάνες της τεχνολογίας στη λίστα με τους πλουσιότερους Αμερικανούς

Το περιοδικό Forbes ανακοίνωσε την ετήσια λίστα του, με τους πιο 400 πλούσιους Αμερικανούς, οι οποίοι, απ΄ότι φαίνεται, εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, καταφέρνουν όχι μόνο να διατηρήσουν τις «δυνάμεις» τους, αλλά και να τις αυξήσουν!

Κατά 13%, λοιπόν, φαίνεται ότι αυξήθηκε η συνολική τους περιουσία που από τα 1.15 τρισεκατομμύρια ευρώ το 2011 έφτασε τα 1.31 τρισεκατομμύρια ευρώ τη χρονιά που μας πέρασε.

Η ώθηση αυτή ήρθε χάρη στην άνοδο της χρηματιστηριακής αγοράς και στην ανάκαμψη της αξίας των ακινήτων, ιδιαίτερα σε πόλεις όπως το Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη.

Πρώτος στη λίστα παραμένει ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, για 19η συνεχή χρονιά, με την καθαρή αξία της περιουσίας του να αυξάνεται κατά 5.38 δισ. ευρώ φτάνοντας τα 50,76 δισ. ευρώ, ενώ στη δεύτερη θέση ο CEO της Berkshire Hathaway, Warren Buffett και στην τρίτη ο CEO της Oracle, Larry Ellison.

Από τον τεχνολογικό χώρο, πάντως, ξεχωρίζουν οι παρουσίες στη λίστα στο νούμερο 11 του CEΟ της Amazon, Jeff Bezos, στο νούμερο 13 των συνιδρυτών της Google, Sergey Brin και Larry Page, στο νούμερο 19 του Steve Ballmer, CEO της Microsoft, και στο νούμερο 22 του Michael Dell, CEO της ομώνυμης εταιρίας.

Ο Mark Zuckerberg του Facebook βρίσκεται στη θέση 36 και στη θέση 45 ο Eric Schmidt.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά φέτος, στη λίστα βρίσκεται και η σύζυγος του Steve Jobs, Laurene Powell Jobs στη θέση 28.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.