XBLOG logo @2x

MediaTek Helio P60: Ένα SoC που φέρνει τη τεχνητή νοημοσύνη στα mid-range κινητά

Η MediaTek προτίμησε την έκθεση MWC 2018 για τη παρουσίαση ενός νέου system-on-chip (SoC) για μεσαίας κατηγορίας smartphones και tablets: το Helio P60.

Το MediaTek Helio P60 κατασκευάζεται με τη διαδικασία 12nm FinFET της TSMC και ενσωματώνει έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή που αποτελείται από 4x πυρήνες Cortex-A73 χρονισμένους στα 2.0 GHz και 4x πυρήνες Cortex-A53 επίσης στα 2.0 GHz. Η εταιρία υπόσχεται 70% καλύτερες επιδόσεις σε σύγκριση με το Helio P30, καθώς και 12% μικρότερη ενεργειακή κατανάλωση. Επιπλέον, διαθέτει τη μονάδα γραφικών Mali-G72 MP3 που έχει και αυτή 70% καλύτερες επιδόσεις σε σύγκριση με τη προηγούμενη γενιά.

Ένα σημαντικό κομμάτι του chipset είναι ο συνεπεξεργαστής NeuroPilot ο οποίος θα αναλάβει όλες τις διαδικασίες τεχνητής νοημοσύνης σε συνεργασία με το Android Neural Networks API. Ακόμη, το chip διαθέτει τρία ISP (Image Signal Processor) για να υποστηρίζει διπλές κάμερες καταναλώνοντας 18% λιγότερη ενέργεια, που σε συνδυασμό με το NeuroPilot προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στις λήψεις σε πραγματικό χρόνο.

Τέλος, το Helio P60 υποστηρίζει οθόνες με αναλογία έως 20:9, αποθηκευτικό χώρο UFS 2.1 και έως 8 GB μνήμη RAM LPDDR4x στα 1800 MHz.

Οι πρώτες συσκευές που θα το ενσωματώνουν θα κυκλοφορήσουν από το δεύτερο τρίμηνο του 2018.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.