Η Maserati ετοιμάζει ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό αμάξι

Η πασίγνωστή ιταλική κατασκευάστρια πολυτελών αυτοκινήτων, Maserati, ανακοίνωσε ότι εισέρχεται στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ότι δουλεύει εντατικά επάνω σε αυτό. Η Maserati σκοπεύει να κυκλοφορήσει το νέο της αμάξι πριν το 2020, ωστόσο ξεκαθαρίζει από τώρα ότι θέλει να δημιουργήσει ένα μοναδικό design.

Όπως δήλωσε στο Car and Driver, η Maserati δεν σκοπεύει να κυκλοφορήσει έναν ανταγωνιστή των αυτοκινήτων της Tesla Motors, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η ποιότητα κατασκευής αυτών των οχημάτων είναι σαν ενός Γερμανικού κατασκευαστή στη δεκαετία του 1970.

Η Maserati είναι η τελευταία και πιο πρόσφατη αυτοκινητοβιομηχανία που εισέρχεται στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, επομένως θέλει να λανσάρει κάτι διαφορετικό και πιο καινοτόμο, ανέφερε στέλεχος της εταιρείας. Η απόφαση αυτή είναι εντελώς λογική, αφού σε αυτή την αγορά δραστηριοποιούνται ήδη οι Audi, BMW, Jaguar, Infinity, Lexus, Mercedes-Benz και Volvo που εργάζονται στα δικά τους μοντέλα.

Τέλος, η εταιρία διευκρίνισε ότι πριν ξεκινήσουν να εργάζονται σε ένα πραγματικό ηλεκτρικό αμάξι, θα πρέπει να λύσουν ένα σημαντικό πρόβλημα που έχουν τα τωρινά μοντέλα: το βάρος της μπαταρίας τους. Οι σημερινές μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων είναι αρκετά βαριές και η Maserati σε καμία περίπτωση δεν θα θέλει να θυσιάσει τη ροπή και την ισχύς του αυτοκινήτου της.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.