XBLOG logo @2x

Ο Hugo Barra εγκατέλειψε την Xiaomi και ανέλαβε το Oculus της Facebook

Ο Hugo Barra αφήνει πίσω του το Πεκίνο και επιστρέφει στη Silicon Valley, όπου θα τον περιμένει η Facebook. Ο Hugo ήταν αντιπρόεδρος του τμήματος Android στη Google, όμως το 2013 παραιτήθηκε και μετακόμισε στη Κίνα για να γίνει ο αντιπρόεδρος της Xiaomi και να την βοηθήσει να ανοιχτεί στην αγορά της Αμερικής. Η Xiaomi σιγά-σιγά επεκτείνεται τώρα στη δύση και ο Hugo αποφάσισε να παραιτηθεί.

«Αυτό που έχω συνειδητοποιήσει είναι ότι το να ζω τα τελευταία χρόνια σε ένα τέτοιο περιβάλλον έχει τεράστιο τίμημα για τη ζωή μου και έχει αρχίσει να επηρεάζει την υγεία μου. Οι φίλοι μου, αυτό που θεωρώ ότι είναι το σπίτι μου, και η ζωή μου είναι πίσω στη Silicon Valley, που είναι επίσης πολύ πιο κοντά στην οικογένειά μου. Βλέποντας πόσο πολύ έχω μείνει πίσω απ’ αυτά τα τελευταία χρόνια, είναι σαφές για μένα ότι έχει έρθει η ώρα να επιστρέψω,» είπε ο Hugo Barra σε ανάρτηση στο Facebook.

Hugo Barra

Ο Hugo μέσα στις επόμενες μέρες θα μετακομίσει στη Silicon Valley και θα πιάσει δουλειά στο Facebook. Συγκεκριμένα θα γίνει ο αντιπρόεδρος του τμήματος εικονικός πραγματικότητας της εταιρίας και θα επιβλέπει την ανάπτυξη των νέων προϊόντων, που φυσικά συμπεριλαμβάνουν και τις συσκευές Oculus.

Σύμφωνα με τον CEO της Fcaebook, Mark Zuckerberg, «ο Hugo συμμερίζεται την πεποίθησή μου ότι η εικονική και η επαυξημένη πραγματικότητα θα είναι η επόμενη μεγάλη υπολογιστική πλατφόρμα. Θα μας δώσει τη δυνατότητα να βιώσουμε εντελώς νέα πράγματα και να είμαστε πιο δημιουργικοί από ποτέ. O Hugo θα μας βοηθήσει να οικοδομήσουμε αυτό το μέλλον και ανυπομονώ να τον έχουμε στην ομάδα μας.»

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.