XBLOG logo @2x

Γνωρίστε το Jarvis, ο AI βοηθός του Zuckerberg με την φωνή του Morgan Freeman

Ο Mark Zuckerberg κάθε χρόνο θέτει και από έναν προσωπικό στόχο. Για το 2016 είχε υποσχεθεί να φτιάξει έναν ψηφιακό βοηθό και τελικά τα κατάφερε.

Ο βοηθός ονομάζεται Jarvis -όπως ακριβώς και ο ψηφιακός βοηθός του Iron Man- και διαθέτει σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για να μαθαίνει νέα πράγματα. Λειτουργεί με φωνητικές εντολές όπως η Siri/Google Assistant/Cortana/Alexa, όμως υπάρχει κάτι που ξεχωρίζει αυτόν τον βοηθό όπως τους υπόλοιπους: η φωνή του είναι αυτή του διάσημου ηθοποιού Morgan Freeman.

Πριν από λίγο καιρό ο Mark Zuckerberg είχε ρωτήσει τους fans του στο Facebook ποιος πιστεύουν ότι θα ήταν ο ιδανικότερος για να χαρίσει την φωνή του στο Jarvis, και ο κόσμος ψήφισε τον Freeman. Ο Robert Downey Jr. -ο ηθοποιός που υποδύεται τον Iron Man- είχε προσφερθεί όμως δεν τα κατάφερε.

Mark Zuckerberg Jarvis use
Με μια απλή εντολή ο Mark μπορεί πλέον να σβήνει τα φώτα του σπιτιού του

Όπως βλέπουμε στο βίντεο που ανέβασε ο δημιουργός του Facebook, ο Jarvis μπορεί να ενεργοποιήσει την τοστιέρα για να ετοιμάσει τοστ, μπορεί αν μάθει κινέζικα στην κόρη του Mark, μπορεί να τον ενημερώσει για τα ραντεβού της ημέρας, μπορεί να του πει ποιος χτυπάει το κουδούνι του σπιτιού και άλλα. Η επικοινωνία γίνεται μέσω του Messenger και του σχετικού bot.

Ο Zuckerberg θα συνεχίσει την ανάπτυξη του Jarvis και το 2017 για να μπορέσει να του μάθει περισσότερες λειτουργίες για το σπίτι. Σε αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε τα στάδια ολοκλήρωσής του όλου σχεδίου. Πάντως δήλωσε ότι ήταν πιο εύκολο να το φτιάξει απ΄ ότι πίστευε αρχικά.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.