XBLOG logo @2x

Logitech Cooling Pad N100 για να μην θερμαίνεται το laptop σας

Γενικότερα δεν συνηθίζουμε να δημοσιεύουμε δελτία τύπου, ωστόσο το αξεσουάρ της Logitech που ήρθε σήμερα στο email μας, νομίζω ότι αξίζει να το παρουσιάσουμε. Πρόκειται για την βάση Logitech Cooling Pad N100, η οποία καλείται να λύση το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί χρήστες φορητών υπολογιστών εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας.

Πάνω από το 60% των χρηστών που συμμετείχαν σε σχετικές έρευνες δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν το laptop τους στον καναπέ. Ταυτόχρονα, πάνω από το 50% προβληματίζεται από την θερμότητα που εκπέμπει η συσκευή, ενώ το 43% πιστεύει ότι η υπερβολική θερμότητα μπορεί να κάνει ζημιά ή να «ρίξει» την ταχύτητα του φορητού τους.

Όπως σχολίασε ο Denis Pavillard, αντιπρόεδρος προϊοντικού marketing της Logitech στον τομέα πληκτρολογίων και desktop set, διαπιστώθηκε ότι η χρήση φορητού στο σπίτι γίνεται με δύο τρόπους, είτε σε ένα οργανωμένο χώρο (όπως οικιακό γραφείο), είτε πιο χαλαρά, όπως το living room.

Η βάση στήριξης Logitech Cooling Pad N100 προσφέρει αυξημένη ροή αέρα, χάρη στη γρίλια αερισμού στην επιφάνειά της και στον χαμηλού θορύβου ανεμιστήρα που διαθέτει στο κάτω μέρος. Ο ανεμιστήρας τροφοδοτείται μέσω USB και πετυχαίνει την ομοιόμορφη διανομή, τραβώντας αέρα από μια εισαγωγή στο πίσω μέρος.

Αυτό βοηθά σημαντικά στην καλύτερη ψύξη του φορητού, καθώς δεν υπάρχουν εμπόδια στη ροή, αντίθετα από άλλες βάσεις του εμπορίου που διαθέτουν ανοίγματα σε σημεία που φράζουν εύκολα, είτε από το ίδιο το φορητό, είτε από τα ρούχα μας. Επιπρόσθετα, το ανθεκτικό περίβλημα του ανεμιστήρα τον προστατεύει από σκόνη και φθορές.

Η Logitech Cooling Pad N100 περιλαμβάνει και ένα καλώδιο USB για άμεση σύνδεση στον φορητό υπολογιστή μας, ενώ η ελάχιστη κατανάλωση ρεύματος της συσκευής δεν εξαντλεί την μπαταρία και είναι αρκετή για να διατηρήσει μια αυξημένη ροή αέρα.

Η συγκεκριμένη βάση της Logitech αναμένεται να είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη στις αρχές Ιουλίου, με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα 30 ευρώ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.