XBLOG logo @2x

Live blogging από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Μαζί με τη Γιολάντα είμαστε στο Φάληρο στο κλειστό του Τάε Κβο Ντο, όπου ξεκινούν οι εργασίες για το 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Η Γιολάντα κρατάει διαρκώς σημειώσεις, εγώ έχω βγάλει αρκετές φωτογραφίες, κάποιες τις ανέβασα στο flickr, άλλες θα τις ανεβάσω από το σπίτι. Ακολουθούν οι σημαντικότερες στιγμές από την έναρξη του συνεδρίου, την ομιλία του ΓΑΠ κλπ…

17:30 – Μαζί με τη Γιολάντα και τον nmpardakis από το neolaia.gr φτάσαμε στο Φάληρο, στο κλειστό του Τάε Κβο Ντο, όπου ξεκινάει σήμερα το 8ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

17:45 – Τακτοποιηθήκαμε στο χώρο που έχει προβλεφθεί για τους bloggers που θα καλύψουν το συνέδριο, βρισκόμαστε κοντά στο web radio και τους δημοσιογράφους.

18:20 – Ανέβασα τις πρώτες φωτογραφίες από εδώ στο flickr.

18:35 – Το κλειστό του Τάε Κβο Ντο είναι σχεδόν γεμάτο.

19:20 – Το πρόγραμμα έλεγε ότι οι εργασίες του συνεδρίου ξεκινούν στις 18:30, η ώρα είναι 19:20 και ακόμα τίποτα. Δε μου αρέσει αυτή η ασυνέπεια.

19:40 – Ο Γιώργος Παπανδρέου εισέρχεται στο χώρο του συνεδρίου καταχειροκροτούμενος. “Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό” είναι το σύνθημα που ακούγεται περισσότερο.

19:45 – Ο κος Αθανασάκης στο βήμα, απευθύνει χαιρετισμούς και προτείνει τα άτομα για το προεδρείο του συνεδρίου, ανάμεσα στα οποία και ένας μαθητής της Β΄Λυκείου, ο νεότερος σύνεδρος όπως είπε!

20:12 – Ο Έλληνας αισθάνεται αιχμάλωτος του συστήματος, λέει ο ΓΑΠ. Συνεχίζει λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δε δέχεται να είναι ο εργαζόμενος αιχμάλωτος της ανεργίας, λέγοντας παρόμοιες εκφράσεις για φοιτητές, μαθητές, οικογένειες κλπ.

20:15 – Περίπου 7.000 άτομα βρίσκονται στο κλειστό του Τάε Κβο Ντο.

20:25 – “Έχουμε δικαίωμα να απαιτούμε ότι μπορούμε” λέει ο ΓΑΠ.

20:28 – Ο ΓΑΠ τα χώνει σχετικά με το ασφαλιστικό και τη ΝΔ.

20:40 – “Θέλουμε τη δικαιοσύνη να είναι δίκαια” συνεχίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

20:45 – Έχω την αίσθηση ότι δεν ακούω τίποτα το καινούριο από τα χείλη του ΓΑΠ. “Η Ελλάδα είναι η Ελλάδα των αξιών και είναι επιλογή μας” κλπ…

20:59: – Ο κόσμος καταχειροκροτεί τον ΓΑΠ.

21:00 – “Με τέτοια νεολαία σήμερα, η δεξιά είναι καταδικασμένη”, συνεχίζει ο ΓΑΠ και ο κόσμος ακολουθεί με το σύνθημα “ΠΑΣΟΚ και νεολαία για μια Ελλάδα νέα.

21:05 – Την ανανέωση, την ενότητα και την αξιοκρατία τονίζει ο Γιωργάκης και ο κόσμος χειροκροτεί.

21:10 – “Αντρέα ζεις εσύ μας οδηγείς” φωνάζει ο κόσμος που βρίσκεται στο χώρο του συνεδρίου.

21:20 – Με τη φράση “Καλό μας αγώνα, καλό συνέδριο” κλείνει ο Παπανδρέου την ομιλία του και κατεβαίνει από το βήμα.

21:21 – Συνθήματα, συνθήματα, συνθήματα

21:22 – Ώρα για την ομιλία το Χρήστου Πολυζωγόπουλου, ο οποίος ξεκινάει λέγοντας ότι ο ΓΑΠ απογείωσε τον κόσμο με την ομιλία του, την οποία χαρακτηρίζει “σταθμό”.

21:30 – Στο βήμα ο Γενικός Γραμματέας Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Λουίς Αγιάλα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.