XBLOG logo @2x

Η LG δεσμεύεται για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το 2030

Η LG Electronics (LG) ξεκινά την πρωτοβουλία Zero Carbon 2030, δεσμεύοντας την επίτευξη καθαρών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τις παγκόσμιες δραστηριότητές της μέσα σε 12 χρόνια.

Σύμφωνα με τη γενικότερη βιώσιμη επιχειρηματική στρατηγική της, η LG θα επιδιώξει να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τις παγκόσμιες δραστηριότητές της κατά 50% σε σύγκριση με την βασική γραμμή του 2017, εφαρμόζοντας διάφορες πρωτοβουλίες για τη μείωση του άνθρακα και την ανανεώσιμη ενέργεια. Η προσπάθεια αυτή θα βοηθήσει την LG να προσεγγίσει ευκολότερα τον απόλυτο στόχο για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέσω της εξισορρόπησης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα με την απομάκρυνση του άνθρακα.

[irp][/irp]

Μέσα από πολλές στρατηγικές πρωτοβουλίες, η εταιρεία θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στις παγκόσμιες εγκαταστάσεις παραγωγής της από περίπου 2 εκατομμύρια τόνους που είχαν καταγραφθεί το 2017 σε 960.000 τόνους μέχρι τα τέλη του 2030. Η LG επιδιώκει να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις υψηλής αποδοτικότητας και τις τεχνολογίες της για τα αέρια θερμοκηπίου, μειώνοντας τη δημιουργία εκπομπών άνθρακα κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας.

Η LG θα επεκτείνει τις εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας χρησιμοποιώντας ηλιακά ενεργειακά προϊόντα και τις δικές της τεχνολογικές λύσεις, όπως ψύκτες υψηλής απόδοσης και Συστήματα Διαχείρισης Ενέργειας (EMS) για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Επιπλέον, μέσω της επέκτασης των έργων του Μηχανισμού Καθαρής Ανάπτυξης (CDM), η LG σχεδιάζει να εξασφαλίσει πιστοποιήσεις από την Certified Emission Reduction (CER). Τέτοιες πρωτοποριακές πρωτοβουλίες Μηχανισμού Καθαρής Ανάπτυξης προωθούν την καθαρή ανάπτυξη των αναπτυσσόμενων χωρών, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις με δεσμεύσεις για μείωση του διοξειδίου του άνθρακα να υλοποιούν έργα μείωσης εκπομπών στις αναπτυσσόμενες χώρες, χρησιμοποιώντας το δικό τους κεφάλαιο και τις τεχνολογίες. Αυτά τα έργα είναι κρίσιμα για την απόκτηση πιστοποιήσεων CER, τα οποία εκδίδονται από τη United Nations Framework Convention για την Αλλαγή του Κλίματος (United Nations Framework Convention on Climate Change – UNFCC) μετά από διεξοδική διαδικασία αξιολόγησης.

Ως ο πρώτος κατασκευαστής οικιακών συσκευών που έχει αποκτήσει CER πιστοποιήσεις το 2015, η LG άνοιξε το δρόμο χρησιμοποιώντας εξαιρετικά αποδοτικές οικιακές συσκευές και εδραιώνοντας την ιδιότητά της ως μία πρωτοποριακή φιλική προς το περιβάλλον εταιρία. Μέχρι το τέλος του 2018, η LG είχε εξασφαλίσει συνολικά 340.000 τόνους CER μέσω των πρωτοβουλιών της για το CDM.

[irp][/irp]

«Η δέσμευσή μας για την καταπολέμηση της παγκόσμιας αλλαγής του κλίματος είναι ακλόνητη. Τα προοδευτικά βήματα της LG για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στους χώρους εργασίας παγκοσμίως, με πολλά ακόμη έργα Μηχανισμού Καθαρής Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, αποτελούν παραδείγματα της σταθερής δέσμευσης της εταιρείας για την ηγεσία της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας», δήλωσε ο Lee Young-jae, Αντιπρόεδρος περιβαλλοντικής ασφάλειας στην LG Electronics.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.