XBLOG logo @2x

Η LG κυκλοφόρησε την open-source έκδοση του webOS, έρχονται περισσότερες συσκευές με αυτό

Η LG κυκλοφόρησε την ανοιχτού-κώδικα έκδοση του webOS η οποία είναι διαθέσιμη για όποιον θέλει να τη κατεβάσει και να “παίξει” με τον κώδικα. Η κυκλοφορία του webOS Open Source Edition έγινε έτσι ώστε να βγουν περισσότερες συσκευές που βασίζονται σε αυτό το λειτουργικό σύστημα, όπως ψυγεία, smartwatches, tablets και set-top boxes. Μέχρι σήμερα το webΟS βρισκόταν μόνο στις έξυπνες τηλεοράσεις της Κορεάτικης κατασκευάστριας.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που κυκλοφορεί μια ανοιχτού-κωδικά έκδοση του webΟS. Η πρώτη κυκλοφόρησε από την HP το 2011, όμως το 2013 όταν η LG εξαγόρασε το λειτουργικό σύστημα το “έκλεισε”. Σήμερα ξαναγίνεται ανοιχτό για να ανταγωνιστεί το εξίσου ανοιχτού-κωδικά Tizen OS της Samsung που βλέπουμε σε έξυπνες τηλεοράσεις και ρολόγια της Samsung, καθώς και σε Blu-ray players και ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες.

Η LG δουλεύει με το National IT Industry Promotion Agency για να βρουν κατάλληλες επιχειρηματικές προτάσεις για το webOS, και θα παρέχει υποστήριξη μόνο σε σοβαρούς υποψήφιους που θέλουν να το χρησιμοποιούν σε εμπορικά προϊόντα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.