XBLOG logo @2x

LG V30: Αποκαλύφθηκαν τα πάντα για την επόμενη ναυαρχίδα

Η LG θα ανακοινώσει το πολυ-αναμενόμενο phablet LG V30 στις 31 Αυγούστου, όμως δεν χρειάζεται να περιμένουμε τρεις εβδομάδες για να μάθουμε πως θα είναι, αφού διάφορες πηγές διέρρευσαν τα βασικά χαρακτηριστικά του μαζί με δύο εικόνες. Επιπλέον, η LG επιβεβαίωσε όσα γνωρίζαμε για την οθόνη του.

Ξεκινώντας με την οθόνη του, η LG επιβεβαίωσε ότι το LG V30 θα ενσωματώνει ένα P-OLED panel, το οποίο δηλαδή θα έχει πλαστική βάση αντί για γυάλινη. Αντιθέτως με όσα θα πιστεύουν μερικοί, αυτό δεν είναι το πρώτο κινητό της LG με OLED panel (είχε και το LG G Flex 2), και ο Juno Cho, ο Πρόεδρος της LG Electronics Mobile Communications, δήλωσε ότι επιλέξουν ξανά αυτό το panel λόγω του ισχυρού ανταγωνισμού στην παγκόσμια αγορά των smartphones.

Το LG V30 θα ενσωματώνει 6-ιντσών P-OLED οθόνη, με ανάλυση Quad HD+ (1440×2880 pixels), αναλογία 18:9 και υποστήριξη HDR10 για καλύτερη αντίθεση, υψηλότερο framerate και ευρύτερη γκάμα χρωμάτων. Φυσικά, η οθόνη θα χαρακτηρίζεται ως “FullVision,” πράγμα που σημαίνει ότι θα έχει ελάχιστα περιθώρια τριγύρω της – το πάνω μέρος θα είναι 20% μικρότερο, το κάτω 50% μικρότερο και το λογότυπο της εταιρίας αφαιρέθηκε από το μπροστινό μέρος. Η οθόνη θα προστατεύεται από το Gorilla Glass 5.

LG V30 screen teaser
Επίσημη teaser εικόνα

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε δύο σημαντικές λεπτομέρειες: παρά το γεγονός ότι θα ενσωματώνει μεγαλύτερη οθόνη από το V20, το LG V30 θα έχει μικρότερο σώμα από το V20, και επίσης θα αφαιρεθεί η δευτερεύουσα οθόνη του. Η αφαίρεση της δευτερεύουσας οθόνης ίσως “ξινίσει” τους fans της σειράς V, και για αυτό η LG λέγεται πως θα δεσμεύσει το πάνω μέρος της οθόνης για να δουλεύει όπως η δεύτερη οθόνη του “20”.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το LG V30 αναμένεται να έρθει με chipset Snapdragon 835, 4 GB μνήμη RAM, διπλή κάμερα με διάφραγμα f/1.6 και Crystal Clear Glass Lens φακό, και Quad DAC για καλύτερο ήχο. Το σώμα του θα κατασκευάζεται με αλουμίνιο 6000-series και θα είναι πιστοποιημένο στο πρωτόκολλο IP68 για αντοχή σε σκόνη και νερό. Όπως και το αδερφάκι του, LG G6, θα διαθέτει και σύστημα ψύξης με σωλήνα.

Μπορείτε να δείτε πως μοιάζει εμφανισιακά στις παρακάτω εικόνες που διέρρευσαν:

Το LG V30 πρόκειται να ανακοινωθεί επίσημα μία μέρα πριν την έναρξη της έκθεσης IFA 2017.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.