XBLOG logo @2x

Η LG δημιουργεί νέες start-up εταιρίες

Η LG περνάει τη δική της στρατηγική «ανοιχτής καινοτομίας» στο επόμενο στάδιο, υποστηρίζοντας δύο πρωτοβουλίες που προετοιμάστηκαν αρχικά εσωτερικά, τις εταιρείες Acanvas και Infit & Company Inc. Ενώ η LG θα παράσχει τη χρήση κατοχυρωμένης τεχνολογίας, οι δύο εταιρείες θα βρίσκονται υπό την διαχείριση πρώην υπαλλήλων της LG και θα είναι υπεύθυνες για τη δική τους συγκέντρωση κεφαλαίων και για τη στρατηγική.

Η Acanvas θα επικεντρωθεί στην εξέλιξη της streaming πλατφόρμας τέχνης ως μια βιώσιμη επιχείρηση. Η streaming πλατφόρμα τέχνης περιέχει εκατομμύρια άδειες χρήσης έργων τέχνης που εκτίθενται σε προσαρμόσιμες ασύρματες ψηφιακές κορνίζες. Η Acanvas ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα μια εκστρατεία Kickstarter (http://bit.ly/1rYG7vj) για να χρηματοδοτήσει την ολοκλήρωση της ανάπτυξής της. Η Acanvas θα στοχεύσει αρχικά τη Βόρεια Αμερική έχοντας σχέδια επέκτασης και σε άλλες αγορές το επόμενο έτος.

Η Infit & Company Inc. είναι η εταιρεία πίσω από το ‘Μηχάνημα Modular Απεικόνισης της Διάγνωσης’ (Imaging Modular Diagnosis Machine), ένα ιατρικό προϊόν το οποίο χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες για τη διάγνωση παθήσεων όπως είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Με τη χρήση ενός οικονομικά προσιτού και ασφαλούς συστήματος οπτικής απεικόνισης αντί της ακτινοβολίας που διαπερνά τους ασθενείς, η Infit & Company Inc. ευελπιστεί να εξελίξει ριζικά την ιατρική περίθαλψη.

Για να δείξει την υποστήριξή της προς τις πρωτοβουλίες αυτές και να περιορίσει ένα μεγάλο ρίσκο που συνδέεται με τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, η LG έχει εγγυηθεί στους υπαλλήλους οι οποίοι έχουν προσληφθεί είτε στη μία νέα εταιρεία είτε στην άλλη ότι οι θέσεις τους στην LG είναι εξασφαλισμένες εφόσον αποφασίσουν να επιστρέψουν εντός τριών ετών. Επιπλέον, η LG θα επεκτείνει τις πρωτοβουλίες της περαιτέρω έτσι ώστε να ενθαρρύνει αυτό το είδος σκέψης που οδήγησε στον σχηματισμό των Acanvas και Infit. Η ιδέα Power Plant της LG είναι ένα πρόγραμμα που έχει αναπτύξει η ίδια η εταιρεία με σκοπό να εντοπίσει και να χρηματοδοτήσει με έως και 10 εκατομμύρια κορεάτικα Γουόν τις πλέον υποσχόμενες ιδέες των εργαζομένων που μπορούν να εμπορευματοποιηθούν εντός πέντε μηνών.

«Για εμάς στην LG, η ανοιχτή καινοτομία δεν θα πρέπει να είναι μόνο ένα motto, θα πρέπει να είναι επίσης κίνητρο δράσης», είπε ο Δρ. Skott Ahn, Πρόεδρος και Επικεφαλής του Τομέα Τεχνολογίας της LG Electronics. «Δίνοντας στις δύο νεοσύστατες startups τη δική τους ταυτότητα και ελευθερία από τη γραφειοκρατία ενός μεγάλου οργανισμού, στέλνουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα υπέρ της καινοτομίας και της αλλαγής».

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.