XBLOG logo @2x

Η LG ανακοινώνει αλλαγές σε επίπεδο ηγεσίας και λειτουργιών εν όψει του 2020

Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε ότι ο Brian Kwon, επικεφαλής των εταιρειών Mobile Communications και Home Entertainment της LG, αναλαμβάνει το ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO) από την 1η Δεκεμβρίου. Επίσης ανακοινώθηκαν και οι εξής αλλαγές για το 2020: ο Park Hyoung-sei γίνεται Πρόεδρος της Home Entertainment Company, ο Morris Lee αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου της Mobile Communications Company, παράλληλα δημιουργείται νέα θέση Chief Strategy Officer την οποία αναλαμβάνει ο William Cho, και τέλος ο Bae Doo-yong γίνεται CFO.

LG CEO Brian Kwon
Ο νέος CEO της LG Brian Kwon.

Ο Brian Kwon έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην LG για πάνω από τρεις δεκαετίες. Ο κ. Kwon (56 ετών) έγινε μέλος της Goldstar το 1987 στην οποία κατείχε διάφορες θέσεις, ως υπεύθυνος για τον επιχειρηματικό σχεδιασμό στην LG Wales και επικεφαλής του τμήματος παρακολούθησης, πριν αναλάβει επικεφαλής της Home Entertainment Company το 2014. Ο κ. Kwon κατάγεται από το Busan και έχει λάβει πτυχίο από το Seoul National University και MBA από το Πανεπιστήμιο Aalto της Φινλανδίας.

Ο Executive Vice President Park Hyoung-sei αναλαμβάνει την ηγεσία της Home Entertainment Company μετά από 25 χρόνια στο business unit με εμπειρία σε τηλεοράσεις, υπολογιστές και οθόνες, εστιάζοντας ως επί το πλείστον στην αμερικανική αγορά για το διάστημα αυτό. Ο κ. Park έχει πτυχίο από το University of Michigan και έχει λάβει το Master του από το Indiana University στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Senior Vice President Morris Lee έγινε μέλος της Goldstar το 1988 στην οποία κατείχε διάφορες θέσεις στις δραστηριότητες της κινητής τηλεφωνίας, των τηλεοράσεων και του ΙΤ της LG, ενώ παράλληλα διετέλεσε πέντε χρόνια στη μητρική εταιρεία LG Corp. ως Vice President. Κατάγεται από την Σεούλ και έχει πτυχίο διοίκησης επιχειρήσεων από το Korea University.

Ο Executive Vice President Bae Doo-yong αναλαμβάνει το ρόλο του CFO μετά από επτά χρόνια ως επικεφαλής του τμήματος φορολογίας και εμπορίου της LG. Ένας βετεράνος με 30ετή εμπειρία στη βιομηχανία, ο κ. Bae εντάχθηκε στο δυναμικό της LG το 2005. Έχει επίσης αποφοιτήσει από το Seoul National University, και έχει κάνει σπουδές στο George Washington University στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα επόμενα χρόνια η νέα ομάδα ηγεσίας θα εστιάσει την προσπάθειά της στην επιτάχυνση του «ψηφιακού μετασχηματισμού» της LG σε όλες τις λειτουργίες ώστε να είναι πιο επικεντρωμένη στα data. Για το σκοπό αυτό, το Chief Strategy Office έχει επαναπροσδιοριστεί ώστε να λειτουργεί σε όλα τα business units συνολικά, καθώς και τις θυγατρικές εταιρείες της LG. Ο νέος CSO επικεφαλής του τμήματος θα είναι ο William Cho, ο οποίος θα επιστρέψει στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας μετά από έξι χρόνια ηγετικής θέσεις στις δραστηριότητες της LG στη Βόρεια Αμερική.

Όλοι οι διορισμοί ισχύουν από την 1η Δεκεμβρίου 2019 και οι προαγωγές αρχίζουν να ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.