XBLOG logo @2x

Η LG έφτιαξε το δικό της MacBook με 21 ώρες αυτονομία

Πάρτε ένα MacBook της Apple και κολλήστε το λογότυπο της LG επάνω του. Αυτό είναι το νέο LG Gram 14 παρουσίασαν οι Κορεάτες στην CES φέτος.


Το νέο LG Gram 14 είναι παρόμοιο με το μοντέλο του 2015, καθώς δεν διαθέτει οθόνη αφής και είναι εξίσου λεπτό και ελαφρύ στα 979 γραμμάρια. Όμως υπάρχει μια τεράστια διαφορά: αντί για 5 ώρες που άντεχε το παλιό μοντέλο, το νέο έχει αυτονομία 21 ωρών.

Η LG έριξε αρκετή δουλειά στο κομμάτι της μπαταρίας και κατάφερε να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό κατά πολύ – για παράδειγμα τα MacBook έχουν αυτονομία περίπου 10-12 ώρες. Φυσικά θα πρέπει να δούμε στην πράξη πόσο αντέχει η μπαταρία του αφού οι περισσότερες κατασκευάστριες… υπερβάλουν σε αυτό το κομμάτι. Πάντως, ακόμα και αν έχει 15 με 16 ώρες αυτονομία θα είναι ένα εντυπωσιακό επίτευγμα.

LG Gram 14

Η LG μοιράστηκε μερικές πληροφορίες για το πως κατάφεραν να βελτιώσουν δραματικά την διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ενώ παράλληλα διατήρησαν το ελαφρύ και λεπτό πλαίσιο. Το Gram 14 έχει τώρα πλήρες μεταλλικό σώμα, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ένα κράμα μαγνησίου με νανο-άνθρακα, σύμφωνα με την εταιρία. Μειώνοντας τα υλικά παραγωγής η LG θα μπόρεσε να βάλει μεγαλύτερη μπαταρία στο προϊόν.


Η LG μένει να αποκαλύψει πόσο θα το κοστολογήσει και πότε θα το βγάλει στην αγορά.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.