XBLOG logo @2x

Η LG στην ομιλία Future Talk στην IFA δείχνει πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι παντού σαν το σπίτι σου

Στην εναρκτήρια ομιλία της IFA 2019 στο Βερολίνο, ο Dr. I.P. Park, Πρόεδρος και Chief Technology Officer της LG Electronics (LG) μοιράστηκε το όραμα της εταιρείας για ένα μέλλον με τεχνητή νοημοσύνη (AI) στο οποίο Το σπίτι είναι παντού. Αναφερόμενος στους τρεις πυλώνες της στρατηγικής AI της LG “Evolve, Connect and Open” (“Εξελίσσομαι, Συνδέομαι και Ανοίγομαι”), ο Dr. Park και οι ειδικοί προσκεκλημένοι του πάνελ συζήτησαν πώς οι καινοτομίες στην τεχνητή νοημοσύνη και τη συνδεσιμότητα θα επεκτείνουν την έννοια του σπιτιού σε κάθε τομέα ζωής, πέρα από τη συνηθισμένη έννοια του χώρου.

Στο επίκεντρο της σημερινής συζήτησης υπήρξε ο ρόλος του LG ThinQ, του brand της εταιρείας για έξυπνες συσκευές, το οποίο τώρα φέρνει μαζί προϊόντα και υπηρεσίες AI καθώς και προϊόντα με δυνατότητες Wi-Fi και IoT, κάτω από ένα ενοποιημένο όραμα για ένα οικοσύστημα που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Για να δείξει την εξέλιξη του LG ThinQ, ο Dr. Park παρουσίασε μια έξυπνη ιδέα μάθησης που επιτρέπει στις ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ να αποφεύγουν τα εμπόδια και να κολλούν στις γωνίες. Η διευκόλυνση τέτοιων καινοτομιών θα γίνεται με το ιδιόκτητο chip AI της LG για συσκευές, το οποίο έχει παρουσιαστεί νωρίτερα μέσα στη χρονιά και χρησιμοποιεί το LG Neural Engine για τεχνητή νοημοσύνη σε συσκευές.

Παράλληλα, προκειμένου να ικανοποιήσουν περισσότερες ψηφιακές απαιτήσεις των καταναλωτών, η LG ερευνά νέους τρόπους αλληλεπίδρασης του χρήστη με τη συσκευή, πέρα από την αναγνώριση φωνής. Αυτό περιλαμβάνει καινοτομίες όπως το Vision Pack, ένας πρόσθετος έξυπνος αισθητήρας όρασης συνδεδεμένος με το cloud. Ο Dr. Park έδειξε το LG Styler με Vision Pack που μπορεί να αναγνωρίσει είδη ένδυσης και να κάνει συστάσεις ανάλογα. Επιπλέον, o Dr. Park παρουσίασε το LG ThinQ Fit, την εξέλιξη της ιδέας του Smart Mirror, όπου οι κάμερες 3D μετρούν με ακρίβεια το μέγεθος του σώματος του χρήστη και δημιουργούν ένα ρεαλιστικό avatar για εικονικά αξεσουάρ.

Ο Dr. Park επεσήμανε τη σημασία του να είσαι ανοιχτός (Open) όσον αφορά τις εταιρικές συνεργασίες και σχέσεις. Η επένδυση της LG στο να έχει ανοιχτές τις πλατφόρμες της για άλλους είναι το κλειδί για την ευρύτερη συμβατότητα και την ποικιλομορφία της καινοτομίας. Με βάση αυτή τη φιλοσοφία, η LG έκανε πρόσφατα την πλατφόρμα LG ThinQ (http://deepthinq.developer.lge.com) διαθέσιμη σε εξωτερικούς συνεργάτες και προγραμματιστές για να επιταχύνει την ανάπτυξη της τεχνολογίας AI.

Το πάνελ των προσκεκλημένων του Dr. Park περιλάμβανε αυθεντίες από όλες τις γωνιές του κλάδου της τεχνολογίας, οι οποίοι ασχολήθηκαν με μια διεξοδική έρευνα της τεχνολογίας AI, την ανάπτυξή της και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εφαρμοστεί για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Οι ομιλητές περιλάμβαναν τον Dino Flore, Αντιπρόεδρο Τεχνολογίας στην Qualcomm και υπεύθυνο για τη στρατηγική 5G της εταιρείας σε όλη την περιοχή EMEA, τον Maurice Conti, έναν φημισμένο μοντερνιστή και Chief Innovation Officer του εργοστασίου Alpha της Telefonica, και τον Ralph Wiegmann, Διευθύνοντα Σύμβουλο της iF International Forum Design.

«Το “Evolve, Connect and Open” είναι το πρότυπό μας για μια τεχνητή νοημοσύνη που θα κάνει τη ζωή αισθητά καλύτερη», δήλωσε ο Dr. I.P. Πάρκο της LG. «Δεν πρόκειται μόνο για βελτίωση αυτού που κάνουμε ήδη, αλλά για μεταμόρφωση του τρόπου που ζούμε και σκεφτόμαστε».

«Είμαστε τυχεροί που η LG θέτει για ακόμα μία φορά υπό συζήτηση μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις στην τεχνολογία των καταναλωτών», δήλωσε ο Jens Heithecker, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Messe Berlin Group και Εκτελεστικός Διευθυντής της IFA. «Το κοινό της IFA ενδιαφέρεται απίστευτα για όλα τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης και είναι σημαντικό να καταλάβουν ποιο είναι το μέλλον από έναν από τους ισχυρότερους υποστηρικτές της τεχνητής νοημοσύνης».

lg future talk 6

Οι επισκέπτες του booth της LG στην αίθουσα 18 του Messe Berlin αυτή την εβδομάδα θα μπορούν να δουν από κοντά την πιο εξελιγμένη εφαρμογή της LG για τους καταναλωτές στο LG ThinQ Home, σχεδιασμένο με μια σειρά έξυπνων λύσεων σχετικών με τον τρόπο ζωής για ένα καλύτερο αύριο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.