XBLOG logo @2x

Η LG ανακοίνωσε καινοτόμο σκάνερ ίριδας κινητών, πιθανότατα για το LG G6

Η LG Innotek παρουσίασε μία νέα όλα-σε-ένα μονάδα που περιλαμβάνει σκάνερ ίριδας και εμπρόσθια κάμερα για κινητά, και μάλλον το LG G6 θα είναι το πρώτο που θα την ενσωματώνει.

Η τεχνολογία ανάγνωσης της ίριδας δεν είναι κάτι καινούργιο. Την έχουμε δει πολλές φορές σε ταινίες, και οι τελευταίες ναυαρχίδες των Samsung και Microsoft διαθέτουν αυτή τη τεχνολογία. Αν το 2014 ήταν η χρονιά των αισθητήρων δαχτυλικών αποτυπωμάτων στα κινητά, το 2017 θα είναι το έτος για τα σκάνερ ίριδας.

Χάρη στη νέα λύση της LG, το κινητό δεν χρειάζεται να έχει δύο κάμερες στο μπροστινό μέρος χαλώντας την αισθητική του κινητού, αφού μία μόνο μονάδα μπορεί να λειτουργεί τόσο σαν κάμερα όσο και σαν σκάνερ ίριδας. Τα προηγούμενα smartphones, όπως το Galaxy Note 7 της Samsung, έπρεπε να ενσωματώνουν δύο αισθητήρες, έναν για το σκάνερ ίριδας και έναν για εμπρόσθια κάμερα. Επίσης, ελευθερώνει χώρο επιτρέποντας στις εταιρίες να τοποθετήσουν περισσότερα εξαρτήματα μέσα στη συσκευή.

Ένα ανώνυμο στέλεχος της LG επιβεβαίωσε ότι η κορεάτικη κατασκευάστρια θα αρχίσει να χρησιμοποιεί αυτό το module στα smartphones του 2017, και όταν ρωτήθηκε αν το LG G6 βρίσκεται στην λίστα απάντησε “είναι πιθανό.” Σύμφωνα με την εταιρία, έχει δεχτεί πολλές παραγγελίες για τη νέα όλα-σε-όλα μονάδα, επομένως δεν θα επωφελούνται μόνο τα LG smartphones από αυτήν.

Αν και η τοποθέτηση του δαχτύλου μας σε έναν αισθητήρα είναι πιο άμεσο και άνετο σε σχέση με το σκανάρισμα του ματιού μας, στη θεωρία το σκανάρισμα είναι ασφαλέστερο. Για αυτό η Samsung ξόδεψε χρόνια αναπτύσσοντας αυτή τη τεχνολογία, και για αυτό την έχει ενσωματώσει στο δικό της σύστημα πληρωμών μέσω κινητού. Οι φήμες αναφέρουν ότι η LG θα λανσάρει και αυτή το δικό της σύστημα μαζί με την επερχόμενη ναυαρχίδα G6, και χάρη στο σκάνερ ίριδας όλες οι πληρωμές θα είναι ασφαλείς.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.