XBLOG logo @2x

Lenovo Phab 2 Pro: Το Tango Phone σύντομα στην αγορά

Εκπρόσωπος της Google ανακοίνωσε ότι το πρώτο smartphone με την τεχνολογία Tango της εταιρίας, το Lenovo Phab 2 Pro, θα βγει στην αγορά τον Νοέμβριο μετά από κάποιες καθυστερήσεις.

Η Lenovo συνεργάστηκε στενά με την Google για να δημιουργήσει αυτό το κινητό. Οι δύο εταιρίες-κολοσσοί χρειάστηκαν μήνες για την ανάπτυξή του και συνεργάστηκαν με προγραμματιστές, ερευνητές αλλά και άλλες εταιρείες για τη δημιουργία εφαρμογών που εκμεταλλεύονται αυτή τη λειτουργία. Το Phab 2 Pro διαθέτει κάμερα και έναν έξτρα αισθητήρα στο πίσω μέρος για να δημιουργούν ένα «μάτι» το οποίο επιτρέπει στο κινητό να βλέπει την τοποθεσία της συσκευής σε 3D με αντίληψη βάθους, ενώ οι επιπρόσθετοι αισθητήρες παρακολουθούν τον περιβάλλοντα χώρο 250,000 φορές το δευτερόλεπτο.

Το Lenovo Phab 2 Pro χάρη στο Tango μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορες χρήσεις, όπως για παράδειγμα για επιδείξεις επαυξημένης πραγματικότητας σε μουσεία ή για την επίδειξη πώς θα φαίνονται έπιπλα και συσκευές στο χώρο των πελατών ενός καταστήματος. Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να διαθέτει 100 εφαρμογές συμβατές με το Tango.

Όσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το Lenovo Phab 2 Pro ενσωματώνει 6,4-ιντσών IPS οθόνη ανάλυσης 2560×1440 pixels, οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 652, 4 GB μνήμη RAM, 64 GB επεκτάσιμη χωρητικότητα, τρεις αισθητήρες καμερών στο πίσω μέρος (έναν 16-megapixels για φωτογραφίες, έναν βάθους και έναν για ανίχνευση κίνησης με υπέρυθρες και φακό fish-eye), 8-megapixels εμπρόσθια κάμερα, τεχνολογία ήχου Dolby Atmos και 4,050 mAh μπαταρία. Το λειτουργικό του σύστημα είναι το Android 6.0 Marshmallow.

Το κόστος του θα ανέρχεται στα $499.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.