XBLOG logo @2x

Multimode Yoga Tablet από την Lenovo

Η Lenovo λάνσαρε το πρώτο multimode Yoga Tablet, το νεότερο προϊόν της εταιρίας, σε ένα livestream launch event με τον Ashton Kutcher.

Γνωστή για τις πρωτοποριακές καινοτόμες multimode συσκευές της όπως το Yoga convertible laptop, η Lenovo συστήνει στους χρήστες ένα νέο τρόπο για να απολαμβάνουν την μέγιστη εμπειρία tablet.

Το νέο Yoga Tablet που ήρθε για να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού, διαθέτει τρεις μοναδικές λειτουργίες, προσφέροντας στους καταναλωτές νέους και καλύτερους τρόπους για να χρησιμοποιούν το tablet τους. Με τις hold, tilt και stand λειτουργίες, το tablet προσαρμόζεται στον τρόπο που οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν αντί να αναγκάζει τους ανθρώπους να προσαρμοστούν στον τρόπο που επιβάλλει η τεχνολογία να το χρησιμοποιούν. Επιπλέον, το Yoga Tablet έχει μπαταρία που διαρκεί έως και 18 ώρες και ταιριάζει εξαιρετικά στον τρόπο ζωής των χρηστών κινητών συσκευών.

Οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της Lenovo εντόπισαν τρεις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι χρήστες των tablets: κούραση από το κράτημα και την ταυτόχρονη χρήση του tablet, έλλειψη ειδικού αυτοφερόμενου μηχανισμού για την τοποθέτηση σε επίπεδη επιφάνεια και ανεπαρκής γωνία θέασης κατά την τοποθέτηση σε τραπέζι ή γραφείο. Οι προκλήσεις αυτές ώθησαν τη Lenovo να σπάσει το καλούπι της αγοράς των tablets σχεδιάζοντας τις τρεις διαφορετικές λειτουργίες, hold, tilt και stand, του Yoga Tablet.

Με την αποκλειστική κυλινδρική λαβή, η λειτουργία hold έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει στο χέρι ενός ατόμου, διευκολύνοντας το κράτημα του Yoga Tablet με ένα χέρι και ενισχύοντας τον έλεγχο της συσκευής, ενώ άλλα tablets χρειάζονται δύο χέρια. Στο hold mode η ανάγνωση, η περιήγηση στα social media και στο διαδίκτυο, γίνεται παιχνίδι, και θυμίζει το κράτημα ενός περιοδικού.

Για να χρησιμοποιηθεί το Yoga Tablet σε stand mode, απλώς περιστρέφεται κατά 90° ο κύλινδρος στο πλάι, επιτρέποντας στην ταμπλέτα να σταθεί από μόνη της σε ένα γραφείο ή τραπέζι. Οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν την οπτική γωνία από 110° έως 135° προσαρμόζοντας το κάδρο στις δικές τους ανάγκες. Το Stand mode διευκολύνει τους χρήστες να βλέπουν άνετα ταινίες, να κάνουν βιντεοκλήσεις και να αλληλεπιδρούν με την ten-finger οθόνη αφής χωρίς να εξαρτώνται από επιπρόσθετα αξεσουάρ.

Οι χρήστες μπορούν να τοποθετήσουν το Yoga Tablet στο tilt mode για να πληκτρολογήσουν απευθείας στο tablet, να παίξουν παιχνίδια ή απλώς να σερφάρουν στο Internet με μια καλύτερη γωνία θέασης. Για να ενισχύσουν περαιτέρω το πλούσιο περιεχόμενο και την multimode tablet εμπειρία, οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν την εφαρμογή της αυτόματης ανίχνευσης λογισμικού που επαναφέρει αυτόματα τα apps χρησιμοποιούνται πιο συχνά στα hold και stand modes.

Το multimode design του Yoga Tablet όχι μόνο προσφέρει τη βέλτιστη εμπειρία στο χρήστη αλλά του εξασφαλίζει και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, που ξεπερνά τις 18 ώρες, σημαντικά μεγαλύτερη από αυτή των υπόλοιπων tablets. Το Yoga Tablet μπορεί να φορτίσει ακόμα και άλλες συσκευές όπως smartphones μέσω της USB on-the-go θύρας του. Τα 10 και 8 ιντσών μοντέλα τρέχουν με επεξεργαστές MT8125 για τα WiFi μοντέλα και MT8389 Quad Core για τα 3G μοντέλα με 16 ή 32 GB χωρητικότητα και διαθέτουν Android 4.2.

Εξαιρετικά φορητά, και τα δύο μοντέλα ζυγίσουν όσο ένα φτερό- 0,6 κιλά το Yoga Tablet 10 ιντσών και 0,4 κιλά το Yoga Tablet 8 ιντσών.

Και τα δύο διαθέτουν οθόνη υψηλής ανάλυσης 1280 x 800, 5 MP auto focus rear camera και μία επιπλέον front camera, micro SD expansion slot, που επιτρέπει την αποθήκευση μέχρι και 64 GB, WiFi και προαιρετικό 3G σε επιλεγμένες χώρες, καθώς και micro USB σύνδεση και Dolby DS1 για πλούσια ακουστική εμπειρία. Η Lenovo προσφέρει και προαιρετικό Bluetooth πληκτρολόγιο για τα μοντέλα των 10’’ που λειτουργεί ως κάλυμμα και θέτει σε λειτουργία το tablet όταν αφαιρείται ενώ όταν τοποθετείται βάζει αυτόματα το tablet σε sleep mode. Οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν ένα WD100 dongle σε επιλεγμένες χώρες ώστε να μεταφέρουν περιεχόμενο βίντεο από το tablet ασύρματα στην τηλεόραση.

Τα νέα Lenovo Yoga tablets θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο με τιμές οι οποίες ξεκινούν από τα 299 ευρώ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.