XBLOG logo @2x

KickassTorrents: Συνελήφθη ο ιδρυτής, έκλεισαν το site

Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν τον Artem Vaulin με την κατηγορία ότι ίδρυσε το KickassTorrents και επέτρεπε στον κόσμο να κατεβάσει πειρατικά ταινίες και άλλα αρχεία που έχουν πνευματικά δικαιώματα. Ο Ουκρανικής καταγωγής 30χρόνος Vaulin συνελήφθη από τις Αμερικανικές αρχές στην Πολωνία με τις κατηγορίες της απάτης, της σύστασης συμμορίας για τη διάπραξη εγκλήματος και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Οι Η.Π.Α. έχουν ζητήσει την έκδοσή του σε Αμερικανικό έδαφος προκειμένου να δικαστεί, καθότι όπως αναφέρουν, ο Vaulin «κατηγορείται για τη λειτουργία του μεγαλύτερου σε επισκεψιμότητα website, υπεύθυνου για την παράνομη διανομή υλικού χρηματικής αξίας υψηλότερης του 1 δις δολαρίων.»

Η καταγγελία αποκαλύπτει ότι οι ομοσπονδιακοί των Η.Π.Α. προσέγγισαν τον Vaulin σαν διαφημιστές, και αποκάλυψαν έναν τραπεζικό λογαριασμό που συνδέεται με το site. Η καταγγελία αποκαλύπτει επίσης ότι η Apple παρέδωσε προσωπικά στοιχεία του Vaulin διασταυρωμένα με μια διεύθυνση IP που χρησιμοποίησε για μια συναλλαγή μέσω του iTunes με την διεύθυνση IP που χρησιμοποίησε για να συνδεθεί σε λογαριασμό ΚΑΤ και στο Facebook.

«Το τμήμα καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος στο Σικάγο θα συνεχίσει τη δουλειά σε όλο τον κόσμο προκειμένου να ερευνήσει, να εντοπίσει και να απαγγείλει κατηγορίες σε όλους όσους επιχειρούν να αποκομίσουν παράνομα οικονομικά οφέλη από τις καινοτομίες άλλων,» σημείωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης σε δελτίο Τύπου.

Η κυβέρνηση των Η.Π.Α. προσπαθεί να “σβήσει” το KickassTorrents από το Διαδίκτυο αναστέλλοντας τα συσχετιζόμενα domain names (kat.cr), καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση στο torrent site, και κλείνοντας άλλα sites που σχετίζονται με το KickassTorrents, όπως το kastatus.com που δείχνει αν το site είναι ενεργό ή έχει “πέσει.” Τα domain names που κατασχέθηκαν είναι τα εξής:

  • kickasstorrents.com
  • kastatic.com
  • thekat.tv
  • kat.cr
  • kickass.cr
  • kickass.to
  • kat.ph

Σύμφωνα με το kastatus.com, πριν κλείσουν το KickassTorrents, υπήρχαν επίσης τα proxy sites kickassto.co, kickass.ag, kickass.cs, katproxy.is, thekat.se, katproxy.cc, lovekat.org, και έναν onion site (για πρόσβαση μέσω TOR). Τώρα ούτε αυτά φορτώνουν.

Αν ο Artem Vaulin είναι ένοχος μπορεί να εκτίσει ποινή φυλάκισης έως και 20 χρόνια για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και ξέπλυμα χρήματος συνωμοσίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Vaulin λειτουργούσε το site από τα γραφεία μιας εταιρίας-βιτρίνα με έδρα την Ουκρανία, ονόματι Cryptoneat.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.