XBLOG logo @2x

Το Kia Stinger συνδυάζει ταχύτητα και πολυτέλεια σε ένα δυναμικό GT sedan

Η Kia παρουσίασε το νέο GT sedan Kia Stinger στην έκθεση αυτοκινήτου του Detroit. Το νέο μοντέλο βασίζεται στα concepts της εταιρίας που μας είχε παρουσιάσει το 2011, καθώς και στο GT4 Stinger του 2014. Σχεδιάστηκε στο στούντιο της Kia στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

Το Kia Stinger είναι ένα από τα μεγαλύτερα μοντέλα της κατηγορίας του, με μήκος 4,8 μέτρα, πλάτος 1,87 μέτρα και μεταξόνιο στα 2,9 μέτρα. Είναι επίσης το πρώτο της συγκεκριμένης αυτοκινητοβιομηχανίας με πίσω κίνηση και τετρακίνηση. Για την πρώτη περίπτωση, υπάρχει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ενώ για την δεύτερη ένα νέο σύστημα κατανομής ροπής.

Το νέο αμάξι θα πωλείται σε δύο εκδόσεις: μία με κινητήρα 2 λίτρων και μία 3,3 λίτρων. O πρώτος κινητήρας θα είναι τετρακύλινδρος με ισχύ 255 ίππων και 352 Nm ροπής με υπερτροφοδότηση, ενώ ο δεύτερος θα είναι μια biturbo V6 μονάδα, με την ισχύ της να ανέρχεται στους 370 ίππους και τα 510 Nm ροπής. Η “δυνατή” έκδοση του Stinger θα μπορεί να πιάσει τα 100 χμ/ώρα μέσα σε 5,1 δευτερόλεπτα και θα διαθέτει κιβώτιο 8 ταχυτήτων.


Τέλος, στο εσωτερικό η Kia έχει τοποθετήσει δερμάτινα καθίσματα και ένα σύγχρονο ταμπλό στο οποίο υπάρχουν, μεταξύ άλλων, και ενδείξεις επιτάχυνσης σε G και χρόνοι γύρου. Ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση, subwoofers κάτω από τα καθίσματα και σύστημα που ανιχνεύει πότε ο οδηγός κοιμάται για να τον ξυπνάει με ηχητικές και οπτικές ενδείξεις ολοκληρώνουν το Kia Stinger.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.