XBLOG logo @2x

Keith Flint: Πέθανε σε ηλικία 49 ετών ο τραγουδιστής των Prodigy

Ο Keith Flint, ο τραγουδιστής των Prodigy βρέθηκε αυτή τη Δευτέρα 4 Μαρτίου νεκρός στο σπίτι του στο Έσσεξ της Αγγλίας. Το συγκρότημα επιβεβαίωσε μέσω του ιστότοπού του ότι ο Keith αυτοκτόνησε μέσα στο Σαββατοκύριακο σε ηλικία 49 ετών.

Οι Prodigy έκαναν μια δήλωση επιβεβαιώνοντας την είδηση:

«Με μεγάλο σοκ και στεναχώρια μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τον θάνατο του αδερφού και καλύτερου μας φίλου Keith Flint. Ένας πραγματικός πρωτοπόρος και θρύλος. Θα μας λείψει για πάντα.»

Οι The Prodigy αναδείχθηκαν από την underground σκηνή της rave μουσικής την δεκαετία του ’90 σε ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα παγκοσμίως. Με τραγούδια όπως τα No Good (που έχουν ακούσει σίγουρα όλα τα παιδιά των 90s), Firestarter, Breathe και Out of Space, οι Prodigy κατάφεραν να φτάσουν στα No. 1 των charts και να γίνουν γνωστοί σε όλο το κόσμο.

Ο Keith Flint γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου του 1969, στο Ρέντμπριτζ του ανατολικού Λονδίνου και μετακόμισε στο Έσεξ όταν ήταν ακόμα παιδί, όπου και γνώρισε αργότερα σε ένα μπαρ της πόλης τον Liam Hawlett, με τον οποίο ίδρυσαν τους Prodigy το 1990. Αρχικά ήταν ο χορευτής του συγκροτήματος αλλά όταν τραγούδησε το “Firestarter” το 1996, άλλαξαν τα πράγματα και εκτοξεύτηκε η δημοτικότητα του συγκροτήματος.

Οι The Prodigy έχουν κερδίσει δύο βραβεία Brit, τρία MTV Video Music Award, δύο Kerrang!, πέντε MTV Europe Music Awards, καθώς και δύο υποψηφιότητες για Grammy. Έχουν επίσης συμπεριληφθεί στη λίστα του περιοδικού GQ με τις «50 μπάντες που πρέπει να δεις πριν πεθάνεις».

Τα τελευταία χρόνια ο Keith δούλευε στη παμπ του στο Έσεξ και ήταν μάνατζερ της ομάδας Traction Control σε αγώνες μοτοσικλέτας.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.