XBLOG logo @2x

Με σύλληψη κινδυνεύει το αφεντικό της Samsung λόγω δωροδοκίας

Τα προβλήματα συνεχίζονται για την Samsung και οι επιπτώσεις για αυτήν αν τα πράγματα δεν πάνε καλά μπορεί να είναι πολύ πιο σοβαρές από ένα κινητό που ανατινάζεται. Οι αρχές της Ν. Κορέας φαίνεται πως σκοπεύουν να συλλάβουν τον Αντιπρόεδρο της Samsung, Jay Y. Lee.

Ο Αντιπρόεδρος Jay Y. Lee είναι ο γιος του Προέδρου της Samsung, Lee Kun-hee, ο οποίος δεν ασχολείται ενεργά με την εταιρία από τότε που υπέστη καρδιακή προσβολή το 2014. Αν οι αρχές τον συλλάβουν θα πρέπει να αναλάβει άλλος την εταιρία.

Ο Jay Y. Lee κατηγορείται ότι μετέφερε το ποσό των 36 εκατομμυρίων δολαρίων από θυγατρικές εταιρίες της Samsung σε λογαριασμούς που ανήκουν σε μέλη της οικογένειας του Choi Soon-sil, έμπιστο άτομο του Νοτιοκορεάτη προέδρου Park Geun-hye. Επίσης λέγεται ότι έχει μεταφέρει λεφτά σε δυο ιδρύματα που διευθύνονται από την σύζυγο του Choi.

Οι πληρωμές υποτίθεται ότι έγιναν για να βοηθήσει ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος να γίνει η μετάβαση της κυριότητας της Samsung από τον πατέρα στον γιο, όσο πιο ομαλά γίνεται, όμως ο Lee διαψεύδει αυτές τις κατηγορίες. Πληροφοριακά, ο πατέρας του καταδικάστηκε το 1996 για δωροδοκία και το 2009 για φοροδιαφυγή. Ωστόσο ποτέ δεν συνελήφθη επειδή οι καταδίκες του παραγράφηκαν με προεδρική χάρη.

Ο ειδικός εισαγγελέας της χώρας, Park Young-soo, θεωρεί πως πρόκειται για δωροδοκία της Samsung και κάποια από τα κεφάλαια τα υπεξαίρεσε ο Jay Y. Lee. Με επίσημη δήλωσή της, η εταιρία αρνείται ότι προχώρησε σε δωροδοκία και ζητά ιδιαίτερη προσοχή από τον Πρόεδρο της Ν. Κορέας.

Ενημέρωση: Σύμφωνα με το Reuters, ένα δικαστήριο στη Ν. Κορέα κατέληξε στην απόφαση να μην εκδώσει ένταλμα σύλληψης.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.