XBLOG logo @2x

Τίτλοι τέλους και για τη Jawbone

Πριν από λίγες μέρες μάθαμε ότι τα προϊόντα Lexar αποσύρονται από την αγορά, και τώρα ήρθε η σειρά για τα Jawbone. Η γνωστή εταιρία με wearable συσκευές και ασύρματων ακουστικών και ηχείων σύντομα δεν θα υπάρχει, αφού εισήχθη σε διαδικασία ρευστοποίησης, σύμφωνα με αναφορά του The Information.

Η Jawbone ιδρύθηκε το 1999 σαν AliphCom για να αναπτύσσει τεχνολογία ήχου για στρατιωτικές υπηρεσίες και αργότερα γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία όταν κυκλοφόρησε τη σειρά ηχείων Jambox στις ΗΠΑ. Όλα πήγαιναν καλά για την εταιρία έως το 2011, όταν αυτή αποφάσισε να εισέλθει στην αγορά των wearable συσκευών. Από τότε τα οικονομικά της χειροτερεύαν και τα χρέη της μεγάλωναν, παρά το γεγονός ότι έλαβε $900 εκατομμύρια από επενδυτές.

Jawbone Big Jambox
Ένα από τα πιο επιτυχημένα ηχεία της εταιρίας, το Big Jambox.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Fitbit έκανε μήνυση στη Jawbοne για παραβίαση των πατεντών της και για απόσπαση πληροφοριών με αθέμιτο τρόπο έτσι ώστε να έχει πλεονέκτημα στην αγορά, όπως υποστηρίζει η πρώτη.

Ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Jawbοne, Hosain Rahman, έχει ήδη προχωρήσει στο επόμενο κομμάτι της καριέρας του ιδρύοντας την… Jawbone Health Hub η οποία θα εστιάσει σε προϊόντα και υπηρεσίες υγείας. Αρκετοί παλιοί εργαζόμενοι έχουν ακολουθήσει τον Rahman στη νέα του εταιρία η οποία μάλιστα θα προσφέρει και υποστήριξη στα παλιότερα προϊόντα της Jawbone.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.