XBLOG logo @2x

iSteam: Όταν το iPhone συναντάει το ελληνικό μυαλό

Μπορεί να μην έχω δικό μου iPhone και γενικότερα να είμαι οπαδός των συσκευών με λειτουργικό σύστημα Windows Mobile, ωστόσο δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ σε μια εφαρμογή που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, τόσο σαν ιδέα, όσο και λόγω της καταγωγής των δημιουργών της.

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς γνωρίζετε τον Βασίλη Ράππο, τον Κώστα Ελευθερίου και τον Βασίλη Σαμόλη. Φαντάζομαι πως όσοι έχετε iPhone τους γνωρίζετε. Εγώ τους γνώρισα την Τετάρτη στα γυρίσματα της εκπομπής “Ψηφιακή Ελλάδα” της ET1, όπου ήμασταν καλεσμένοι με τον Γιάννη να μιλήσουμε για το xblog.gr.

Οι τρείς ενθουσιώδεις οπαδοί της Apple, μιας και ο καθένας τους έχει τουλάχιστον από μια φορητή συσκευή της εν λόγω εταιρείας, δημιούργησαν το iSteam.

Η λειτουργία του iSteam είναι απλή: Φυσώντας στο ακουστικό του iPhone, η οθόνη αφής του τηλεφώνου θαμπώνει με ατμούς. Στη συνέχεια ο χρήστης καθαρίζει τους ατμούς με το χέρι του, όπως ακριβώς θα σκούπιζε ένα θαμπωμένο τζάμι, αποκαλύπτοντας και πάλι την επιφάνεια της οθόνης, με τρόπο όμως τόσο ρεαλιστικό, ώστε δε λείπουν ακόμη και οι σταγόνες υγροποιημένου ατμού που κυλούν στην οθόνη, υπακούοντας μάλιστα απόλυτα τους νόμους της φυσικής και της βαρύτητας.

Είναι κάτι τόσο απλό, δεν έχει στην κυριολεξία καμία ουσιαστική χρησιμότητα, δεν υπάρχει κανένας εμφανής λόγος για να το έχει κάποιος στο κινητό του, πόσο μάλλον να πληρώσει ένα δολάριο για να το αποκτήσει, και όμως, την Πρωτοχρονιά το iSteam ήταν κύρια είδηση του Gizmodo και μέχρι σήμερα έχει γίνει τρεις φορές πρωτοσέλιδο στο Digg.com.

Μέχρι στιγμής η εφαρμογή έχει πάνω από δυο εκατομμύρια downloads, όπως μας ανέφερε ο Κώστας και συνεχίζει να ενθουσιάζει τους απανταχού λάτρεις του iPhone.

Σίγουρα μελλοντικά θα δούμε κι άλλες εφαρμογές από τα τρία παιδιά που έχουν μπει δυναμικά στον χώρο, διαβλέποντας μια επιχειρηματική ευκαιρία στην κίνηση της Apple να επιτρέψει, από τον περασμένο Ιούλιο, στους χρήστες του iPhone να φτιάξουν τις δικές τους εφαρμογές και να τις διαθέσουν στο AppStore.

Καλή συνέχεια, λοιπόν, και από εμάς και καλές εφαρμογές!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.