XBLOG logo @2x

Ολόκληρη η ιστορία του “iPhone vs. Android” συνοψίζεται σε δύο διαγράμματα

Όταν έρθει η ώρα να πούμε στις μελλοντικές γενιές για την επική μάχη του iPhone της Apple με το Android OS της Google, η αναφορά 2016 Internet Trends της Mary Meeker θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μια καλή σύνοψη. Η αναφορά μας δείχνει ότι υπήρχε μια εκκολαπτόμενη αγορά smartphone πριν μπουν στο παιχνίδι οι δύο αμερικάνικοι κολοσσοί, και ότι η Apple απόλαυσε την πρωτιά για μια μικρή περίοδο πριν έρθει το πράσινο ρομποτάκι να απορροφήσει χιλιάδες χρήστες. Κοιτάζοντας την αύξηση στις πωλήσεις των smartphones μπορούμε να δηλώσουμε ότι η μάχη έχει τελειώσει, αφού δεν υπάρχει κάποιος νέος ανταγωνιστής και δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι η διαφορά μεταξύ iPhone και Android χρηστών θα αλλάξει δραματικά.

Mary Meeker smartphone market

Βλέποντας την στρατηγική της Apple για το iPhone παρατηρούμε ότι έχει παραμείνει η ίδια από την αρχή. Η εταιρία του Cupertino διατηρεί τις τιμές των κινητών της πάνω από τα €700 και προσπαθεί να διατηρήσει τους χρήστες της ενσωματώνοντας στα iPhone 2-3 νέα χαρακτηριστικά ή βελτιώσεις κάθε χρόνο. Οι τιμές των Android κινητών, από την άλλη, δεν ελέγχονται από μία εταιρία και για αυτό υπάρχουν οι ραγδαίες πτώσεις και διαφορές τιμών. Οι τιμές των συσκευών πέφτουν κάθε χρόνο από το 2011 και πλέον το μέσο Android κινητό έχει περίπου το 1/3 της τιμής ενός μέσου iPhone.

Η επιτυχία της πλατφόρμας του Android ήταν αναπόφευκτη, αφού οι εταιρίες, και κυρίως οι Κινέζοι, προσπαθούν να πουλήσουν κινητά παρόμοια με το iPhone, με ίδια ή και περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά, σχεδόν €500 κάτω από τη τιμή ενός βασικού iPhone. Οι περισσότεροι θα προτιμήσουν την οικονομική πρόταση και έτσι οι πωλήσεις των κινητών με Android εκτοξεύτηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Mary Meeker iOS vs Android

Το καλό σε αυτά τα διαγράμματα είναι ότι παρουσιάζουν τη διαφορά των πλατφορμών στην αγορά, και δεν εστιάζουν σε χαρακτηριστικά όπως τα χρώματα, τα μοντέλα, τις οθόνες και τους πυρήνες των επεξεργαστών που αλλάζουν κάθε μέρα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.