XBLOG logo @2x

iPhone 8: Διέρρευσαν το chipset και το σύστημα ασύρματης φόρτισης

Η Apple φημολογείται ότι έχει ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του iPhone 8 και για αυτό διέρρευσαν σήμερα δύο βασικά κομμάτια του: το chipset και το σύστημα για την ασύρματη/επαγωγική φόρτιση. Και οι δύο διαρροές έγιναν μέσω του Κινέζικου κοινωνικού δικτύου Weibo, άρα είναι είναι ξεκάθαρο ότι Κινέζοι που δουλεύουν στα εργοστάσια διέρρευσαν τα κομμάτια.

Apple iPhone 8 A11 chipset leak

Για το chipset του iPhone 8 δεν έχουμε να πούμε πολλά. Είναι το A11 το οποίο διαδέχεται τα A10 και A10X chipsets της εταιρίας. Κατασκευάζεται με την διαδικασία 10nm FinFET της TSMC και αναμένεται να ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογίες στους επεξεργαστές.


Το Apple A11 θα είναι σίγουρα πολύ πιο αποδοτικό από το A10 (16 nm) που συναντάμε στα iPhone 7. Σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη “Ice Universe” στο Twitter, το A11 πετυχαίνει στο πρόγραμμα επιδόσεων Geekbench περίπου 4300-4600 πόντους για τη δοκιμή μονού πυρήνα, και 7000-8500 πόντους στο πολυ-πύρηνο τεστ. Για να καταλάβετε πόσο “δυνατό“ είναι, το Galaxy S8 στα ίδια τεστ πετυχαίνει 1966 και 6502 πόντους αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κάποιοι πιστεύουν ότι στη πραγματικότητα το A12 θα χρησιμοποιηθεί στο iPhone 8, οπότε αν ισχύει αυτό ίσως το A11 μπει στα iPhone 7S.

Όσο για τη δεύτερη διαρροή, στις παραπάνω φωτογραφίες μπορείτε να δείτε συναρμολογημένα κιτ ασύρματης/επαγωγικής φόρτισης σε μια μαύρη πλακέτα PCB. Αυτό φημολογείται ότι θα μπει στη πλάτη του iPhone 8 για να φορτίζει χωρίς καλώδιο.

Υπάρχει επίσης πιθανότητα να αποτελούν το σύστημα για τη βάση ασύρματης φόρτισης που θα πουλάει η Apple μαζί με το επετειακό iPhone.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.