XBLOG logo @2x

Το iPad αντικαθιστά τα χαρτιά στις τηλεοπτικές εκπομπές!

Μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει τους παρουσιαστές των τηλεοπτικών εκπομπών να έχουν την σκαλέτα (το πρόγραμμα δηλαδή) της εκπομπής σε χαρτιά ή σε μικρές κάρτες, με το σήμα της εκπομπής στο πίσω μέρος της κάρτας. Το iPad έρχεται να αντικαταστήσει τα χαρτιά όμως στις εκπομπές!

Ναι, η βασική δουλειά ενός tablet pc είναι να σερφάρει ο χρήστης στο ίντερνετ, να μπαίνει στο Facebook και το Twitter, να στέλνει/λαμβάνει emails, άντε και να παίζει μερικά παιχνίδια ή να βλέπει φωτογραφίες και βίντεο!

Το iPad όμως έχει ακόμα μία χρήση, μπορεί να γίνει ένας καλός βοηθός για έναν δημοσιογράφο/παρουσιαστή μίας εκπομπής.

Η Πόπη Τσαπανίδου με iPad στην εκπομπή τηςΣήμερα το πρωί κάποια στιγμή άνοιξα την τηλεόραση και έπεσα στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα»με την Πόπη Τσαπανίδου. Πρόσεξα αμέσως λοιπόν ότι στα χέρια της δεν κρατούσε χαρτιά με σημειώσεις, αλλά μία συσκευή τύπου Tablet (δείτε φωτογραφία αριστερά, δυστυχώς δεν είναι καλής ποιότητας, προέρχεται από τον web player του skai.gr)!

Δεν ήμουν σίγουρος ότι ήταν το iPad, γι΄αυτό και ρώτησα στο Twitter, για να μου απαντήσει λίγη ώρα αργότερα η ίδια ότι πρόκειται για το iPad, όπως μου έγραψαν στο Twitter και τα παιδιά του iPhoneHellas.

Συγκεκριμένα, μου απάντησε το εξής: «iPad είναι. Καταργήσαμε τις σημειώσεις στα χαρτιά… Ολόκληρη εκπομπή στην ταμπλέτα. Και εχει δρόμο ακόμη».

Έγραψα αμέσως νέο tweet, ρωτώντας την για την εμπειρία χρήσης του iPad, για να μου κάνει reply λίγο αργότερα αργότερα γράφοντας: «Εξαιρετικό! Για μένα πολύτιμο εργαλείο. Ξέχασα ακόμα και το MacBook».

Για την ώρα δεν έχει πάρει το μάτι μου άλλον/η δημοσιογράφο-παρουσιαστή/στρια με iPad στην τηλεόραση, πέτυχα μόνο τον Νίκο Ευαγγελάτο σε συνεντεύξεις στο NewsIt που έκανε πριν τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές με υποψήφιους δημάρχους και νομάρχες να έχει ένα iPad πάνω στο τραπέζι περισσότερο σαν διακοσμητικό, αν και απ΄ότι έμαθα αργότερα ο ίδιος χρησιμοποιεί αρκετά το iPad καθημερινά.

Tweet

Tweet Πόπης Τσαπανίδου

Tweet Πόπης Τσαπανίδου

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.