XBLOG logo @2x

iOS 8, Τι να προσέξεις πριν την αναβάθμιση

Στις 20:00 (ώρα Ελλάδας) ακριβώς ξεκίνησε η διάθεση του iOS 8 για iPhone και iPad.

Συγκεκριμένα, το iOS 8 είναι συμβατό με: iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPod touch 5ης γενιάς, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad mini, iPad mini 2

Ακόμα και αν δεν έχει εμφανιστεί ακόμα ειδοποίηση στη συσκευή σας για να κάνετε το update, μπορείτε να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε είτε από τις ρυθμίσεις της συσκευής σας (Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση Λογισμικού) είτε μέσω iTunes έχοντας συνδέσει τη συσκευή στον υπολογιστή σας.

Προτού ωστόσο προχωρήσετε στο update σε iOS 8, καλό είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα, ώστε να πάρετε backup των δεδομένων που έχετε στο iPhone ή το iPad σας.

Κρατήστε αντίγραφο των φωτογραφιών σας

Αν είστε από αυτούς που χρησιμοποιούν το iPhone τους για τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο, μιας και το κινητό είναι η συσκευή που έχουμε πάνω μας τις περισσότερες ώρες της ημέρας, σίγουρα δεν θέλετε να «χάσετε» το υλικό αυτό αν κάτι πάει «στραβά» κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης του λειτουργικού της συσκευής.

Καλό είναι, λοιπόν, να αντιγράψετε στον υπολογιστή σας το φωτογραφικό υλικό και τα βίντεο που έχετε αποθηκευμένα στο iPhone. Συνδέστε τη συσκευή σας στον υπολογιστή, επιλέξτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που θέλετε και κάντε copy – paste (αντιγραφή – επικόλληση) αυτών στον υπολογιστή.

Backup όλων των δεδομένων

Πριν αναβαθμίσετε το iPhone ή το iPad σας στο iOS 8, είναι απαραίτητο να «τραβήξετε» ένα backup όλων των δεδομένων που έχετε στη συσκευή σας.

Backup των δεδομένων σας μπορείτε να κρατήσετε είτε μέσω iTunes στον υπολογιστή σας, είτε μέσω της υπηρεσίας iCloud της Apple.

Για backup μέσω iTunes, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδέσετε το iPhone ή το iPad στον υπολογιστή σας, να ανοίξετε το iTunes και να επιλέξετε “Back Up Now”.

Για backup μέσω iCloud, επιλέγετε στο iPhone ή το iPad “Ρυθμίσεις”, έπειτα “iCloud”, στη συνέχεια “Αποθήκευση και αντίγραφα” και τέλος “Αντίγραφο iCloud” και “Αντίγραφο τώρα”.

Η διαδικασία και με τους δύο τρόπους είναι απλή, οπότε προτείνουμε να κάνετε backup και με τους δύο τρόπους, ώστε να… εξασφαλίσετε διπλά τα πολύτιμα δεδομένα σας.

Λήψη και εγκατάσταση του iOS 8

Εφόσον ακολουθήσατε τα παραπάνω βήματα, τώρα είστε έτοιμοι για την λήψη και εγκατάσταση του iOS 8 στο iPhone, το iPad ή το iPod touch.

Στη συσκευή σας επιλέγετε “Ρυθμίσεις”, στη συνέχεια “Γενικά” και “Ενημέρωση λογισμικού”. Θα δείτε το σχετικό μήνυμα ότι υπάρχει διαθέσιμη αναβάθμιση σε iOS 8 και μπορείτε να προχωρήσετε στη λήψη και εγκατάσταση του λειτουργικού στη συσκευή σας.

Η διαδικασία της αναβάθμισης μπορεί να διαρκέσει από μερικά λεπτά έως πάνω από μισή ώρα, ανάλογα με την ταχύτητα της σύνδεσής σας και τον φόρτο που θα έχουν οι servers της Apple.

Αυτό ήταν! Έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς την παραπάνω διαδικασία, μπορείτε να χαρείτε τις νέες λειτουργίες και τις βελτιώσεις του IOS 8 στο iPhone ή το iPad σας.

Τον παραπάνω οδηγό δημοσίευσα νωρίτερα σήμερα στο newpost.gr.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.