XBLOG logo @2x

Internet στις Διακοπές: Ποιο πακέτο να προτιμήσω;

Αρκετοί φίλοι και γνωστοί με ρώτησαν τις τελευταίες μέρες ποια εταιρία και ποιο πακέτο να προτιμήσουν ώστε να έχουν internet τις ημέρες που θα βρίσκονται διακοπές. Και οι τρεις εταιρίες (Cosmote, Vodafone, Wind) παρέχουν το ίδιο πράγμα στην ίδια σχεδόν τιμή. Δηλαδή, 10 GB όγκο δεδομένων μηνιαίως, με “δώρο” netbook με οθόνη 10″, με πάγιο 39 ευρώ/μήνα και 24μηνη δέσμευση. Αν πιστεύετε ότι θα χρειαστείτε το πακέτο όχι μόνο στις διακοπές, αλλά και το υπόλοιπο διάστημα, πχ σε κάποια εκδρομή – ταξίδι ή αν θα το χρειαστεί κάποιος άλλος από την οικογένειά σας, τότε είναι μία καλή ευκαιρία για να ξεκινήσετε μία τέτοια συνδρομή.

Αν όμως χρειάζεστε σύνδεση στο internet μόνο για τις διακοπές σας, τότε ψάξτε μέσω φίλων και γνωστών αν στον προορισμό των διακοπών σας υπάρχουν καφετέριες – εστιατόρια με Wi-Fi, αν ο γείτονάς σας εκεί έχει adsl και μπορεί να σας “μοιράσει” internet μέσω του Wi-Fi router του ή επίσης μπορείτε να δανιστείτε το mobile broadband πακέτο ενός φίλου σας ο οποίος δε θα το χρειαστεί τις μέρες που θα κάνετε διακοπές.

Τώρα, στο ερώτημα “Ποια εταιρία έχει καλύτερη κάλυψη;” δε νομίζω ότι μπορεί να απαντήσει κανείς. Σίγουρα όσο περνάει ο καιρός βελτιώνεται η κάλυψη, αλλά ακόμα κανείς δε μπορεί να πει με ασφάλεια ότι “αν πάρεις το τάδε πακέτο” θα έχεις καλό σήμα στην περιοχή που θα βρίσκεσαι. Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις με την ίδια σύνδεση σε ένα σημείο να έχεις χάλια ποιότητα σύνδεσης και 200 μέτρα πιο κάτω να πιάνεις καλές ταχύτητες.

Cosmote Internet On The Go

Τα προγράμματα συμβολαίου Cosmote Internet On The Go σας προσφέρουν πρόσβαση στο Internet όπου κι όποτε θέλετε! Η Cosmote αναβαθμίζει συνεχώς το 3G δίκτυο που διαθέτει με την τεχνολογία HSPA+ (Evolved High Speed Packet Access) για να απολαμβάνετε πιο γρήγορη μετάδοση δεδομένων με ταχύτητες έως 21,6 Mbps για λήψη και έως 5,8 Mbps για αποστολή. Έτσι, όπου και αν είστε, στο σπίτι, στο γραφείο, στις διακοπές, σταθεροί ή εν κινήσει, το γρήγορο internet είναι διαρκώς στη διάθεσή σας για να μπορείτε να:

  • είστε online
  • κατεβάσετε φωτογραφίες, βίντεο κλιπ, μουσική
  • ανταλλάσετε e-mail ακόμα και με συνημμένα μεγάλου μεγέθους
  • κάνετε chat, messaging και να είστε συνέχεια σε επαφή με τους φίλους σας

Οι τιμές των ταχυτήτων είναι οι μέγιστες θεωρητικές και ισχύουν εφόσον υποστηρίζονται τόσο από το δίκτυο όσο και από το τερματικό του χρήστη. Οι ταχύτητες ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την γεωγραφική περιοχή που γίνεται χρήση. Δείτε όλα τα πακέτα, τις παροχές και τις προσφορές στο www.cosmote.gr.

Vodafone Mobile Broadband

Πρώτη η Vodafone τρέχει με ταχύτητα 21,6 Mbs με το νέο αποκλειστικό Vodafone Mobile Brodband USB stick. Εγγραφείτε στα νέα προγράμματα του Vodafone Mobile Broadband, αποκτήστε ασύρματη πρόσβαση στο Internet, το email και το εταιρικό σας δίκτυο και απολαύστε Internet και email παντού γρήγορα και ακόμα πιο οικονομικά! Όλοι οι συνδρομητές της υπηρεσίας Vodafone Mobile broadband μπορούν να έχουν ασύρματη σύνδεση στο Internet και το email τους με ακόμα χαμηλότερα πάγια. Τα νέα προγράμματα χρήσης προσφέρουν:

  • Ασύρματη σύνδεση στο internet με ταχύτητες download έως 21,6 Mbps και upload έως 5,7 Mbps
  • Δωρεάν μια σειρά αποκλειστικών συσκευών από τη Vodafone όπως το Dell Inspirion 10″ και Vodafone Mobile broadband USB Stick.

Η υπηρεσία απευθύνεται σε όσους χρησιμοποιούν φορητό υπολογιστή, θέλουν να έχουν γρήγορη και ασύρματη πρόσβαση στο Internet, e-mail και το εταιρικό τους δίκτυο, βρίσκονται πολλές ώρες μακριά από το γραφείο τους ή ταξιδεύουν συχνά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Όλα τα πακέτα της εταιρίας με τις παροχές και τις προσφορές μπορείτε να τα δείτε στο www.vodafone.gr.

Wind ADSM

Τώρα, αποκλειστικά από την Wind, το Mobile Internet γίνεται προσιτό σε όλους με τα νέα οικονομικά προγράμματα ADSM με ακόμη χαμηλότερα πάγια και περισσότερο δωρεάν όγκο δεδομένων από ποτέ! Με 5 νέα προγράμματα ADSM μπορείς να απολαμβάνεις mobile broadband Internet στις καλύτερες τιμές, όπου κι αν βρίσκεσαι επιλέγοντας το πρόγραμμα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου!
Επιπλέον, με κάθε νέα εγγραφή στα προγράμματα ADSM 5GB και ADSM Non-Stop, η WIND σου προσφέρει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ το προϊόν WIND Data (PCMCIA, PCI Express ή USB Modem) της επιλογής σου. Στο www.wind.com.gr μπορείτε να δείτε τι προσφέρει η εταιρία, σε τι τιμές, αλλά και τις προσφορές που τρέχουν αυτή την περίοδο.

[photo by Giorgio Montazeri]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.