XBLOG logo @2x

Νέα σειρά Solid-State Drive: Intel SSD 510 Series με τεχνολογία 6 Gbps SATA

Η Intel παρουσίασε την επόμενη σειρά Solid-State Drive: Intel SSD 510 Series, εξοπλισμένη με τεχνολογία 6 Gbps SATA, ιδανική για gamers, media creators αλλά και χρήστες workstation! Οι νεότερες μνήμες SSD της Intel βοηθούν στην πλήρη αξιοποιήση των επεξεργαστών Intel Core 2ης γενιάς!

Υποστηρίζοντας ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 500 megabytes το δευτερόλεπτο, τα Intel SSD 510 προσφέρουν διπλάσια ταχύτητα σειριακής ανάγνωσης και πετυχαίνουν ταχύτητες σειριακής εγγραφής που φτάνουν τα 315MB/s, υπερτριπλάσια της ταχύτητας εγγραφής των σημερινών 3 Gbps SSDs της Intel, έτσι ώστε να μεταφέρονται περισσότερα data σε μικρότερο χρόνο.

Τα SSD 510 της Intel προσφέρουν τις υψηλότερες ταχύτητες σειριακής εγγραφής και ανάγνωσης από οποιοδήποτε άλλο SATA SSD υπάρχει στην αγορά σήμερα, εξασφαλίζοντας τις κορυφαίες επιδόσεις του κλάδου, καλύτερες κατά τουλάχιστον 50 τοις εκατό1 σε σύγκριση με έναν κλασικό σκληρό δίσκο (HDD). Επίσης, καθώς τα SSDs δεν έχουν κινούμενα μέρη, είναι πιο ανθεκτικά, καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, είναι πιο ήσυχα και δεν ζεσταίνονται όπως οι δίσκοι HDD, εξασφαλίζοντας συνολικά καλύτερη απόδοση για τον υπολογιστή σε σχέση με τους μηχανικούς σκληρούς δίσκους.

Με τα SSD το boot time μειώνεται, οι εφαρμογές και τα αρχεία σηκώνονται πιο γρήγορα, η επαναφορά από το sleep mode γίνεται σε μικρότερο χρόνο. Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα μια εμφανή βελτίωση στις συνολικές επιδόσεις και τον τρόπο λειτουργίας του υπολογιστή. Οι συμβατικοί δίσκοι HDD είναι παντελώς ανίκανοι να εκμεταλλευτούν αποτελεσματικά τις καινούριες πλατφόρμες τεχνολογίας 6 Gbps, δεδομένου ότι οι δίσκοι HDD δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν πλήρως ούτε το σημερινό 3 Gbps SATA interface.

Η σειρά Intel SSD 510 Series χρησιμοποιεί μνήμες flash τεχνολογίας 34-nanometer NAND της Intel, πετυχαίνοντας τις υψηλότερες ταχύτητες σειριακής ανάγνωσης/εγγραφής στην κατηγορία, που στο μεγαλύτερο μοντέλο φτάνουν τα 500 MB/s και τα 315 MB/s αντίστοιχα.

Τα προϊόντα της σειράς SSD 510 είναι ήδη διαθέσιμα, με τιμές που ξεκινούν από τα $284 δολάρια για τα 1000 SSD με χωρητικότητα 120GB, και φτάνουν τα $584 δολάρια για τα 1000 SSD χωρητικότητας 250GB. Και τα δύο μοντέλα καλύπτονται από εγγύηση τριών ετών.

Το SSD των 120GB είναι μια εξαιρετική επιλογή για υπολογιστές που συνδυάζουν και τις δύο τεχνολογίες, χρησιμοποιώντας και συμβατικούς σκληρούς δίσκους, και μνήμες SSD. Οι υβριδικοί υπολογιστές αυτού του τύπου γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, καθώς  στη μνήμη SSD φορτώνονται το λειτουργικό σύστημα, οι αγαπημένες εφαρμογές και τα παιχνίδια, εξασφαλίζοντας ταχύτερο boot-up και καλύτερη απόδοση, και οι δίσκοι HDD χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση δεδομένων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα SSDs της Intel από διάφορες εταιρίες λιανικής σε ολόκληρο τον κόσμο ή ηλεκτρονικά καταστήματα όπως  το Amazon.com.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.