XBLOG logo @2x

Η McAfee επέστρεψε με anti-virus για κάθε συσκευή μας

Η McAfee θα αρχίσει να δουλεύει και πάλι ανεξάρτητα, αφού η Intel πούλησε το μεγαλύτερο μερίδιο της εταιρίας στη TPG.


Η TPG συμφώνησε να εξαγοράσει το 51% του μεριδίου της Intel στη McAfee καταβάλλοντας το ποσό των 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η Intel θα εξακολουθεί να κατέχει το 49% της εταιρίας.

Η Intel είχε εξαγοράσει τη McAfee το 2010 πληρώνοντας 7,68 δισεκατομμύρια δολάρια όμως απ’ ότι φαίνεται τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν τόσο καλά όσο ήλπιζε η μεγάλη κατασκευάστρια επεξεργαστών. Όταν εξαγόρασε τη McAfee μετονόμασε το λογισμικό σε Intel Security όμως τώρα η TPG αναβίωσε το παλιό όνομα του.


Η McAfee θα συνεχίσει να πουλάει λογισμικό προστασίας για υπολογιστές Windows και Mac, καθώς και για smartphones και tablets που βασίζονται στο Android χρησιμοποιώντας τη δική της επωνυμία. Πλέον θα στοχεύει και τις cloud υπηρεσίες οι οποίες αποτελούν το μέλλον και με την άνοδο του Internet of Things ολοένα και περισσότερες συσκευές θα βασίζονται σε αυτές.

Το McAfee είναι ένα πασίγνωστο anti-virus με μεγάλο πελατολόγιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του TechCrunch, τα δύο τρία των 2,000 μεγαλύτερων εταιριών του κόσμου χρησιμοποιούν τις λύσεις της εταιρίας για τη προστασία τους, και για αυτό τα έσοδά της είχαν αυξηθεί κατά 11% μέσα στο πρώτο μισό του 2016.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.