XBLOG logo @2x

H Intel στην IFA 2013

Η νέα, 4η γενιά των επεξεργαστών Intel Core, η οποία επαναπροσιοδίζει την εμπειρία των προσωπικών υπολογιστών για τους καταναλωτές, αποτελεί το επίκεντρο της παρουσίας της Intel στην IFA 2013.

Αρκετές νέες συσκευές 2 σε 1 και Ultrabook, με την ισχύ των νέων επεξεργαστών παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην εκδήλωση.

Συστήματα με την 4η γενιά των επεξεργαστών Intel Core παρέχουν εντυπωσιακή αυτονομία και εξαιρετικά γραφικά σε συσκευές 2 σε 1, Ultrabooks, φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές. Περισσότερες από 110 σχεδιάσεις των συστημάτων αυτών, από διάφορους κατασκευαστές ΟΕΜ, παρουσιάζονται με έναν εντυπωσιακό τρόπο στο περίπτερο της Intel στην IFA (booth 101, hall 2.2).

Μιλώντας στους εκπροσώπους του τύπου στην IFA, o Adam King, διευθυντής του τμήματος notebook product marketing της Intel, περιέγραψε τα πλεονεκτήματα της 4ης γενιάς επεξεργαστών Intel Core, σημειώνοντας τις κορυφαίες επιδόσεις και την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση, που επιτρέπουν στους κατασκευαστές συσκευών να συνδυάσουν τις επιδόσεις ενός PC με τη φορητότητα μιας ταμπλέτας σε μια συσκευή, επιταχύνοντας την ανάπτυξη μιας νέας, μεγάλης κατηγορίας συσκευών 2 σε 1.

Ο Christian Morales, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Intel στην περιοχή ΕΜΕΑ υπογράμμισε την έμφαση της Intel στη φορητότητα, αναφερόμενος στην επόμενη γενιά του τετραπύρηνου System on Chip (SOC) της εταιρείας με τεχνολογία 22nm (με κωδική ονομασία “Bay Trail”). Βασισμένο στη νέα, χαμηλής ισχύος και υψηλών επιδόσεων μικροαρχιτεκτονική Silvermont, η επόμενη γενιά τεχνολογίας 22nm της Intel για ταμπλέτες, εισαγωγικά συστήματα 2 σε 1, φορητούς και συστήματα All in one, παρέχει μια εξαιρετική σχέση απόδοσης, χαρακτηριστικών και αυτονομίας.

Ο κ. Morales ανάφερε ότι οι Bay Trail θα επιτρέψουν καλαίσθητες σχεδιάσεις με 8 ή περισσότερες ώρες αυτονομίας3, ολόκληρες εβδομάδες σε κατάσταση αναμονής λειτουργίας και θα παρέχουν στους κατασκευαστές τη δυνατότητα υποστήριξης λειτουργικών συστημάτων Android ή Windows 8.1. Με την αρχιτεκτονική Silvermont 22nm, η Intel παρέχει κορυφαίες επιδόσεις στον κλάδο, επιτρέποντας την υλοποίηση σε πλατφόρμα Intel εντυπωσιακών χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων. Ανέφερε επίσης εντυπωσιακές καινοτομίες στο χώρο των λύσεων 4G LTE υπογραμμίζοντας το Intel XMM 7160, το οποίο χαρακτήρισε ως μια από τις μικρότερες και ενεργειακά αποδοτικές λύσεις3 multimode LTE, που επιτρέπει επίσης παγκόσμιο LTE roaming σε μία έκδοση.

Συσκευές 2 σε 1 με την ισχύ της Intel: Καινοτόμες και Ευέλικτες

Με την 4η γενιά Core και την επερχόμενη μικροαρχιτεκτονική Silvermont στα 22nm, η Intel αναμένει την παρουσίαση περισσότερων από 50 διαφορετικών σχεδιάσεων 2 σε 1 στο ερχόμενο έτος, από τις οποίες περισσότερες από 20 θα παρουσιαστούν στην IFA. Ο κ. King εξήγησε ότι η Intel παρουσιάζει προϊόντα σύμφωνα με το όραμα που παρουσίασε 2 χρόνια πριν, για να εφεύρει εκ νέου τους προσωπικούς υπολογιστές και το οποίο έχει προκαλέσει μια σημαντική εξέλιξη στον κλάδο οδηγώντας στη δημιουργία λεπτών, χαμηλού βάρους, ενεργειακά αποδοτικών συσκευών που χρησιμοποιούν τεχνολογίες αφής. Οι 4ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core σχεδιάστηκαν εξ’αρχής για τα Ultrabook και μια νέα εποχή στις συσκευές 2 σε 1 που διαθέτουν την εντυπωσιακή ισχύ ενός PC και τη φορητότητα μιας ταμπλέτας στην ίδια συσκευή.

Εντυπωσιακή Αυτονομία και Γραφικά

Ενα από τα θεμελιώδη καινούρια χαρακτηριστικά των συσκευών που βασίζονται στην 4η γενιά επεξεργαστών Intel Core είναι η εξαιρετικά μεγάλη αυτονομία. Μερικά συστήματα που παρουσιάζονται στην IFA διαθέτουν αυτονομία μεγαλύτερη από 9 ώρες1. Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, η 4η γενιά επεξεργαστών Intel Core προσφέρει 50% καλύτερη αυτονομία σε ενεργά φορτία εργασίας1 – η μεγαλύτερη αύξηση που έχει σημειωθεί μεταξύ 2 γενεών προϊόντων στην ιστορία της Intel. Τα ολοκληρωμένα γραφικά Intel® Iris™ των νέων Intel Core επεξεργαστών επιτρέπουν στα Ultrabook και σε άλλους υπολογιστές μια εντυπωσιακή οπτική εμπειρία. Παρέχουν έως και διπλάσια ισχύ γραφικών σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές.

Τεχνολογίες που ανταποκρίνονται στις αισθήσεις

Επίσης, ο κ. Morales αναφέρθηκε στις επιλογές ελέγχου που θέτουν νέες τάσεις για τα συστήματα Intel και βασίζονται στην ομιλία, τα νεύματα και την αναγνώριση προσώπου. Αυτές οι νέες «αισθαντικές» τεχνολογίες επωφελούνται σε μεγάλο βαθμό από την υψηλή απόδοση των επεξεργαστών Intel και επιτρέπουν την επικοινωνία με τον υπολογιστή με ένα πιο φυσικό, έξυπνο και φιλικό στο χρήστη τρόπο. Ο κ. Morales πραγματοποίησε μία συναρπαστική επίδειξη: με χρήση νευμάτων σε μικρή απόσταση και φωνητικό έλεγχο, έδωσε «μάτια» σε νέα Ultrabooks που βασίζονται στους επεξεργαστές Intel Core, με τη χρήση της κάμερας Creative Senz3D η οποία είναι διαθέσιμη στην αγορά. Σχετικά με μελλοντικές εξελίξεις, ανέφερε ότι η Intel εργάζεται σε μια ολοκληρωμένη λύση για να δημιουργήσει τεχνολογία μιας 3-D κάμερας που θα ενσωματωθεί σε μελοντικά Ultrabooks που βασίζονται σε τεχνολογία Intel, συστήματα All-In-One και 2 σε 1, η παρουσία των οποίων τοποθετείται χρονικά στο δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Το ταξίδι του Ben Saunders στο νότιο πόλο είναι μια αποστολή του 21ου αιώνα

Τέλος, ο εξερευνητής των πόλων, Ben Saunders συμμετείχε στην ανακοίνωση της Intel για να σημειώσει τη χρήση της τεχνολογίας Intel στην επερχόμενη αποστολή του στο νότιο πόλο. Ο Saunders και ο συνεργάτης του Tarka L’Herpiniere θα επιχειρήσουν να γίνουν οι πρώτοι άνθρωποι που θα ολοκληρώσουν τη διαδρομή μετ’ επιστροφής από την ακτή της Ανταρκτικής στο Νότιο Πόλο, μήκους 1800 μιλίων, κάτι που επιχείρησε ο διάσημος εξερευνητής του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού Captain Robert Scott την περίοδο 1910-12. Ο Saunders είπε ότι στην αποστολή θα χρησιμοποιήσει Ultrabooks με την ισχύ της νέας, 4ης γενιάς επεξεργαστών Intel Core για να επιτύχει αξεπέραστο επίπεδο επικοινωνίας και να καταγράψει σημαντικά στοιχεία από την πολική περιοχή, σε θερμοκρασίες -40 βαθμών Κελσίου.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.