XBLOG logo @2x

Το Compute Card της Intel είναι ένα PC με μέγεθος πιστωτικής κάρτας

Η Intel ανακοίνωσε το Compute Card, μια συσκευή με μέγεθος πιστωτικής κάρτας που στην ουσία είναι ένας ολόκληρος υπολογιστής. Η συσκευή είχε αποκαλυφθεί στις αρχές του έτος (στην έκθεση CES) αλλά τώρα ανακοινώθηκαν τα πάντα για αυτήν (στην Computex).

Το Intel Compute Card βασίζεται σε Celeron, Pentium ή Core i επεξεργαστή της εταιρίας, έχει 4 GB μνήμη RAM τύπου DDR3, διαθέτει SSD ή eMMC μνήμη και υποστηρίζει WiFi 2×2 .11ac και Bluetooth 4.2 για συνδεσιμότητα. Τα χαρακτηριστικά διαφέρουν ανάλογα το μοντέλο που θα διαλέξει ο πελάτης – συγκεκριμένα:

Intel Compute Card specs

Το Compute Card θα χρησιμοποιείται σε διάφορες συσκευές και μάλλον δεν θα βγει στην αγορά για το αγοράσει ο κόσμος (σαν εναλλακτική στο Raspberry Pi). Η Sharp έδειξε μια οθόνη για βιτρίνες που το ενσωμάτωνε, οι Seneca και Foxconn φτιάχνουν mini PCs βασισμένα σε αυτό, η LG θέλει να το βάλει σε monitors για να τα μετατρέψει σε όλα-σε-ένα PC και επίσης η κάρτα χρησιμοποιείται σε tablets και διαδραστικούς πίνακες. Οι Lenovo, HP και Dell συνεργάζονται και αυτές για να φτιάξουν συσκευές με Compute Card, όμως δεν έχουν αποκαλύψει ακόμα κάτι.

Η Intel θα ξεκινήσει τις αποστολές του Compute Card τον Αύγουστο. Επίσης θα κυκλοφορήσει από σήμερα κιτ σχεδίασης για τους προγραμματιστές, το οποίο θα περιλαμβάνει οδηγούς και σχέδια αναφοράς.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.