XBLOG logo @2x

iKallikratis, Δείτε την Ελλάδα σύμφωνα με τον Καλλικράτη

Μία νέα εφαρμογή ανέβηκε αυτές τις μέρες στο iTunes για iPhone και iPad. Πρόκειται για το app “iKallikratis”, μέσω του οποίου μπορεί κανείς να δει την νέα διοικητική διαίρεση της Ελλάδας, σύμφωνα με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Εκτός από την νέα διοικητική διαίρεση της χώρας, οι χρήστες που θα κατεβάσουν την εφαρμογή “iKallikratis”, μπορούν να δουν και αναλυτικούς χάρτες της Ελλάδας από την Terra Mapping Globe ΕΠΕ.

Με αυτό το application μπορείτε να δείτε σε ποιον Δήμο ανήκει ο κάθε οικισμός της χώρας, όπως επίσης και οποιοσδήποτε παλιός Δήμος κατά Καποδίστρια, ενώ μπορείτε να μάθετε τους οικισμούς που ανήκουν σε κάθε Δήμο κατά Καποδίστρια ή Καλλικράτη.

Την εφαρμογή “iKallikratis” μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν στο iPhone, το iPod touch ή το iPad σας από το Αpp Store στο iTunes (download link).

Πληροφορίες εφαρμογής
Η επεξεργασία των γεωγραφικών δεδομένων έγινε με εφαρμογές ESRI ArcGIS Desktop. Η διάχυση των γεωγραφικών δεδομένων γίνεται με τη χρήση ESRI ArcGIS Server. Η ανάπτυξη της εφαρμογής έγινε με το ESRI ArcGIS API for iOS.

Πηγές δεδομένων
– Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεως Ελλάδας (Ο.Κ.Χ.Ε.)
– Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.)
– Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
– Νόμος 3852 – Εφημερίδα της Κυβέρνησης Αρ. Φύλλου 87 – 7 Ιουνίου 2010

iKallikratis App

iKallikratis App

iKallikratis App

iKallikratis App

iKallikratis App

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.