XBLOG logo @2x

Η Freedom24 φέρνει την πολυαναμενόμενη IPO της Nubank στην Ελλάδα

Η Freedom Finance Europe Ltd, θυγατρική της Freedom Holding Corp., δίνει στους έλληνες επενδυτές τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη δημόσια προσφορά (IPO) της Nubank. Η βραζιλιάνικη ψηφιακή τράπεζα, με την υποστήριξη του γκουρού των επενδύσεων Warren Buffett, ολοκλήρωσε τη διαδικασία για την αρχική δημόσια προσφορά μετοχών (IPO), στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και αναμένεται να εισαχθεί άμεσα στο κορυφαίο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η Nubank, η οποία ξεκίνησε το ταξίδι της με την έκδοση πιστωτικών καρτών, έχει διαφοροποιήσει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της. Αυτό, περιλαμβάνει πλέον λογαριασμούς λιανικής και εταιρειών, επενδυτικά χρηματοοικονομικά προϊόντα, προσωπικά δάνεια, ασφάλειες ζωής, υπηρεσίες άμεσων πληρωμών και προϊόντα τρίτων συνεργατών. Το ψηφιακό περιβάλλον της Nubank διευρύνεται για να καλύψει τη ζήτηση των πελατών της σε 5 βασικούς τομείς: πληρωμές, αποταμίευση, επενδύσεις, δάνεια και ασφάλειες. Η δημόσια εγγραφή της εταιρείας θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην επιχειρηματική της ανάπτυξη και την επέκτασή της στην διεθνή αγορά.

Λίγο πριν από την αρχική δημόσια προσφορά της, η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσει και να διαθέτει νέες υπηρεσίες και προϊόντα στα 48 εκατομμύρια των πελατών της. Πρόσφατα, έγινε γνωστό ότι η Nubank ξεκίνησε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες στο λιανεμπόριο. Ήδη οι χρήστες της μπορούν να πραγματοποιούν αγορές μέσω της εν λόγω τραπεζικής εφαρμογής σε μεγάλες online marketplaces όπως το AliExpress, κ.α., ενώ σύντομα η λίστα πρόκειται να διευρυνθεί.

«Η επικείμενη δημόσια εγγραφή είναι το αποτέλεσμα της οκταετούς μας ανάπτυξης και αποτελεί έναν τρόπο να αυξήσουμε την επιρροή μας στην αγορά και να φέρουμε μια επαναστατική προσέγγιση στον τραπεζικό τομέα σε εκατομμύρια ανθρώπους», δήλωσε ο David Velez, CEO της Nubank.

Εκτιμώμενη Αξία

Η πιθανή αποτίμηση της εταιρείας μετά την IPO, εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει τα 50 δισ. δολάρια ΗΠΑ, ενώ η τρέχουσα αποτίμηση αγγίζει ήδη τα 30 δισ. δολάρια, γεγονός που τοποθετεί τη Nubank ανάμεσα στις πιο ακριβές ψηφιακές τράπεζες στον κόσμο.

Δυνατότητα συμμετοχής στην IPO

Το ελληνικό επενδυτικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στην IPO με τη δημιουργία ενός απλού επενδυτικού λογαριασμού στην πλατφόρμα Freedom24. Οι αιτήσεις για την IPO της Nu Holdings Ltd. γίνονται ήδη δεκτές αυτή την περίοδο, έως και την 7.12.2021 στις 19:00′. Για συμμετοχή απαιτείται επενδυτικός λογαριασμός στην Freedom Finance. Το ελάχιστο ποσό της παραγγελίας είναι 2000 δολάρια.

Περισσότερες πληροφορίες για την IPO της Nubank και για την συμμετοχή της σε αυτή, μπορείτε να βρείτε στο: https://el.freedom24.com/ipo/nu-holdings-ltd-ipo.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.