XBLOG logo @2x

Huawei VR: Αποκαλύφθηκε επίσημα το VR headset της εταιρίας

Όταν σκεφτόμαστε για headset εικονικής πραγματικότητας, τρία ονόματα μας έρχονται πρώτα στο μυαλό: Oculus Rift, HTC Vive και Samsung Gear VR. Πέρα από τα πάμφθηνα VR headsets όπως το Google Cardboard, που δύσκολα μπορούν να θεωρηθούν ως αντίπαλοι των παραπάνω, δεν υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές. Το Gear VR όμως απέκτησε έναν νέο αντίπαλο.

Η κινέζικη κατασκευάστρια Huawei ανακοίνωσε τα πλάνα της για το δικό της VR headset, το οποίο θα είναι άμεσος ανταγωνιστής του Gear VR της Samsung. Όπως και η συσκευή της Samsung, το Huawei VR θα χρησιμοποιεί τις ναυαρχίδες της εταιρίας σαν οθόνη προβολής περιεχομένου. Συγκεκριμένα θα υποστηρίζει τα Huawei P9, P9 Plus και Mate 8. Δυστυχώς και τα τρία μοντέλα εξοπλίζονται με full HD οθόνες, άρα δεν θα προσφέρουν την ίδια ποιότητα με τα Samsung που διαθέτουν 2K (Quad HD) οθόνες.

Η Huawei αποκάλυψε ότι το headset της θα είναι το πρώτο που υποστηρίζει ήχο 360 μοιρών. Θα διαθέτει ένα 95 μοιρών FoV, το οποίο θα είναι το ίδιο καλό με το 96 μοιρών FoV της Samsung. Επίσης έχει χαρακτηριστικά όπως προσαρμόσιμους φακούς, πάνελ αφής, κουμπιά έντασης και κουμπί ‘πίσω.’ Σε γενικές γραμμές είναι σαν το Gear VR.

Η τιμή και η ημερομηνία κυκλοφορίας του Huawei VR δεν έγιναν γνωστά. Αποκαλύφθηκε όμως ότι θα δίνει δώρο 4,000 ταινίες, 40 παιχνίδια, 150 πανοραμικά tours και 350 πανοραμικές εικόνες.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.