Η Huawei καθίσταται ως ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones

Σε μία ιστορική στιγμή για την παγκόσμια ανάπτυξή της, η Huawei πλέον αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο κατασκευαστή smartphone σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η IDC για το δεύτερο τρίμηνο του 2018. Το επίτευγμα ήταν σε μεγάλο βαθμό εφικτό χάρη στα εξαιρετικά αποτελέσματα πωλήσεων της ναυαρχίδας Huawei P20 Pro.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Huawei έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο.

Η επίτευξη αυτού του ορόσημου ήταν δυνατή χάρη σε μια συνεχή και δυναμική αύξηση στις παγκόσμιες πωλήσεις, της τάξεως του 41%, σε σύγκριση με τον περασμένο χρόνο. Η εταιρεία αυξήθηκε από τις 38,4 εκατομμύρια αποστολές smartphones παγκοσμίως κατά τη διάρκεια του 2ου τριμήνου του 2017 στο ρεκόρ των 54,2 εκατομμυρίων μονάδων το δεύτερο τρίμηνο του 2018. Η ανάπτυξη στην περιοχή της CEE & Nordic, στην οποία ανήκει η Ελλάδα, είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή και ανήλθε στο 56% για την αντίστοιχη περίοδο.

«Αυτή η ανακοίνωση είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς. Κάποιοι μπορεί να κοιτάξουν αυτά τα αποτελέσματα απλώς ως αριθμούς, για εμάς όμως, ο ρυθμός ανάπτυξης, καθώς και η ικανότητά μας να ανεβούμε στο επόμενο σκαλί του βάθρου είναι εξαιρετικά ικανοποιητική. Είναι μια πολύ απτή απόδειξη της αφοσίωσης των ομάδων μας και της ικανότητάς μας να ανταποκρινόμαστε με ακρίβεια στις ανάγκες των ανθρώπων. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο. “- δήλωσε ο κ. Yanmin Wang, πρόεδρος του Huawei Consumer Business Group CEE & Nordic.

Αυτά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα ενισχύθηκαν σε μεγάλο βαθμό με το λανσάρισμα του νέου μοντέλου P20 Pro της Huawei, το οποίο είναι εξοπλισμένο με προηγμένο σύστημα κάμερας με επαναστατική τριπλή κάμερα Leica και λειτουργία 5x Hybrid Zoom, καινοτόμα χαρακτηριστικά φωτογραφίας, με την υποστήριξη της ισχυρής τεχνολογίας σταθεροποίησης AI, καθώς και NPU (Μονάδα Νευρικής Επεξεργασίας) στον επεξεργαστή Kirin 970 και λειτουργικό σύστημα EMUI 8.1 βασισμένο στο Android™ 8.1, το οποίο παρέχει πλούσια εμπειρία χρήστη. Πέρα από τις τεχνολογικές προδιαγραφές, το τηλέφωνο διακρίνεται για την ασυνήθιστη εμφάνισή του, ειδικά με την εντυπωσιακή έκδοση χρώματος Twilight, εμπνευσμένη από το Βόρειο Σέλας.

Το τηλέφωνο έχει βραβευτεί με πολλά αναγνωρισμένα βραβεία, όπως το “Best Photo Smartphone” της TIPA. Αυτό το υψηλούς κύρους βραβείο αντανακλά την αφοσίωση και τις προσπάθειες των μηχανικών και σχεδιαστών της Huawei για την ανάπτυξη συσκευών με κορυφαία τεχνολογία για τους καταναλωτές παγκοσμίως, δίνοντας προτεραιότητα στην ποιότητα, το σχεδιασμό και τις επιδόσεις. Το Huawei P20 Pro είναι ακόμα ο πρωταθλητής στην κατάταξη της καλύτερης φωτογραφικής μηχανής στο DxO Mark, δείκτη ποιότητας εικόνας για τηλέφωνα και κάμερες.

Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα προϊόντα της Huawei είναι αποτέλεσμα της συνεχούς ανάπτυξης της καινοτομίας. Οι ετήσιες επενδύσεις της Huawei στην έρευνα και την ανάπτυξη ανήλθαν σε 13,8 δισ. δολάρια, αυξημένες κατά 17,4% σε σχέση με το 2016.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.